Kultura

#gradskiđir

Zadar je nakon duge stanke dobio ljetno kino

Zadar je nakon duge stanke dobio ljetno kino

Zadar je nakon duge stanke dobio "open air cinema" - ljetno kino na otvorenom. Poljana Branka Stojakovića sinoć je bila ispunjena do posljednjeg mjesta, a prvi film na bogatom repertoaru bio je biser Damiana Szifrona, Divlje priče.

U organizaciji Centra nezavisne kulture, uz pomoć Koncertnog ureda Zadar i Kazališta lutaka Zadar, te uz potporu Grada Zadra, od 21. srpnja do 22. rujna, filmoljupci će dva puta tjedno imati priliku uživati u izboru filmova Andreja Frica i Ivice Perinovića.

Sljedeća projekcija bit će u četvrtak, 25. srpnja, a na velikom platnu Kino Zone igrat će talijanski film iz 2019., Sitne ribe.

Centar nezavisne kulture pronašao je vrlo dobru lokaciju. Između zgrade Kazališta lutaka i crkve sv. Dominika zvuk je odličan, neometan turističkom ''špicom'', a ipak gledate film pod vedrim nebom.

Kada su se popunile sjedalice, publika se snašla i pronašla mjesta uz zgradu i crkvu, na kamenim površinama. Inače, uz sadašnjih 117 sjedećih mjesta u narednim tjednima biti će ih još, a platno će se dodatno podesiti da bude još bolji užitak u filmovima (titlovi su osigurani).

Pravi ljetni "đir"!

Filmovi će se prikazivati četvrtkom i nedjeljom, cijena ulaznice je 20 kuna.

Program donosimo u nastavku:


Reci što misliš!