Kultura

mali slavuji

Uzbudljivo ljeto za zadarski Libreto!

Uzbudljivo ljeto za zadarski Libreto!

Budući da je ovo ljeto za Glazbeni studio Libreto bilo izuzetno radno, što prvo spomenuti? Sudjelovanje na prestižnom Međunarodnom dječjem festivalu Mali Split na legendarnim Prokurativama? Snimanje novoga spota, zajedno s pjevačima iz Zagreba, Mostara i Virovitice?

Solističke festivale koji su potom uslijedili? I, naravno, upise u novu školsku godinu koja nam se približava?

Pa krenimo redom, onako kako su to kronološki iznijeli njihovi voditelji, Ivana i Dinko:

"Početkom srpnja otputovali smo u Split predstaviti svoju novu autorsku pjesmu pod nazivom NITKO NE VOLI KAO MAMA (na aranžmanu je radio Renato Babić, a za produkciju je bio zadužen Ivan Grancarić). To nam pričinja izuzetnu čast i zadovoljstvo jer smo se, po prolasku pjesme na Javnom natječaju, ponovno našli u društvu najboljih pjevača i Zborova u Hrvatskoj, a i šire (Virovitica, Rijeka, Zagreb, Imotski, Split, Kaštela, Mostar...). 

Predivno smo se proveli u Splitu - čak smo stigli i u kino, na sladoled, u šetnju, a da nismo tratili niti minute govori u prilog i snimljen spot za pjesmu TRI PO TRI (autorica profesorica Maja Rogić - zborovi KIKIĆI, GENIJALCI i MEDENJACI iz Zagreba - velika joj hvala na pozivu i ukazanom povjerenju) na Bačvicama. Pjesma je nastala u sklopu projekta profesorice čiji je naziv KROZ NAS SE MOŽE PROMIJENITI SVIJET, a poziva i mlade i nešto malo starije na brigu i zaštitu našeg dragocjenog mora od razornog utjecaja plastike.

U spotu su, uz zbor profesorice Maje, sudjelovali i SLAVUJI Osnovne glazbene škole Jan Vlašimsky iz Virovitice te vokalno plesna B - stars iz Mostara. 

I time smo dokazali kako su nam druženje i dobra zabava zaista primarni i da nam je cilj našu djecu i mlade uključiti u što više raznorodnih aktivnosti i suradnji s drugim gradovima i državama. Budući da smo pjevali o MAMI, svatko o svojoj, s nama su one išle i na pozornicu - kako u našim srcima, tako i u izrađenim srcima od kartona na kojima su bile nalijepljene slike svake mame pojedinačno sa svojim djetetom, a nosilo ga je, kao rekvizit - njezino dijete. 

Taj će nam nastup ostati zaista u posebnom, jako lijepom sjećanju, a uskoro nas očekuje i snimanje spota za istu pjesmu. 

Zatim su, početkom kolovoza, nastupili solistički festivali, a svaki smo, na neki način, "okrunili" i nagradom. Pri tome se želimo od srca zahvaliti gospodinu Zdenku Sarađenu iz udruge Melodija jer je djeci zaista i u svakom smislu priuštio profesionalne pjevačke uvjete, a što će im itekako služiti u daljnjem pjevačkom, kao i osobnom razvoju i radu na sebi. 

U solističkim su festivalima, u revijalnom i natjecateljskom programu, i to na Viru, u Zadru te u Stankovcima, redom sudjelovali solisti Manuela Masar, Vita Zorica, Lovre Buča, Ena Nimčević, Antea Jakešević, Mary Radić, Katarina Mikulec, Hana Grubić i Natali Kraljić, uz vrhunsku produkciju, ogromnu binu, odličan izgled scene, pratnju benda uživo (Marko Vukes i Share love with others band), video zidove i specijalne efekte.

Naši su pjevači zaista uživali u svakom trenutku te sa svih tih mjesta nose uspomene od neprocjenjive vrijednosti. S nama su pozornicu "dijelili" pjevači od Rijeke i Zagreba, preko Sinja, pa sve do Splita i Opuzena. S mnogima su se od njih naša djeca i sprijateljila te je svaki taj susret bio pun radosti, navijanja jednih za druge, dobroga provoda, pjesme ispred i iza bine...

Nama je osobito drago što su nam se ove godine pridružili i pjevači iz sjajne, prijateljske splitske udruge Music Talents naše drage kolegice, profesorice Teane Kovačević, a koji redovito kupe simpatije i odlične rezultate na natjecanjima, gdje god da se pojave. 

Na Vir festu naša je Vita Zorica odnijela Nagradu za najbolji scenski nastup, dok je Lovre Buča dobio Nagradu publike. Vita Zorica i Manuela Masar ujedno su dobile Nagrade za mlade izvođače (najmlađe na natjecanju, uz sjajnu Zagrepčanku Paolu Rokić).

Donat fest, prvi po redu, izvanredan festival u centru našega Grada, pod pokroviteljstvom i Grada i Turističke zajednice, i to na Forumu, izuzetnoj lokaciji i pred nepreglednom publikom, a otvorio ga je nastup Dječjeg zbora LIBRETIĆI, također nije zaobišao sve naše prethodno navedene pjevače. Konkurencija je bila izuzetno jaka, no pobjedu je ipak odnijela naša Hana Grubić.

Treći Festival po redu bio je onaj tradicionalni, u Stankovcima, i to revijalnoga tipa i karaktera. Ipak, Organizator nije mogao ne udijeliti barem dvije nagrade - i to nama kao mentorima koji smo bili tu s njim, za festivale i za djecu, kroz čitavi proces i pojedine projekte, dok je izvanrednu Nagradu publike ponovno odnijela  - naša Hana. 
Presretni smo i preponosni na svu našu djecu, čitav Zbor, kao i soliste koji su nastupili na festivalima (Antea, Ena, Mary, Natali, Hana, Katarina, Vita, Lovre, Manuela) te jedva čekamo prezentirati Vam sve ono što smo osmislili za narednu školsku godinu.", poantiraju voditelji. 

NOVI UPISI, ŠK. GOD. 2019./20.

A na koji im se način moguće pridružiti?

"Vrlo jednostavno." Svi svi koji volite i živite glazbu, barem upola onoliko kao mi (smijeh), nemojte dvojiti niti minute i javite nam se na mail libreto111@gmail.com s osnovnim podacima o svom djetetu - IME, PREZIME, GODIŠTE, ŠKOLA I RAZRED KOJI ĆE SADA POHAĐATI te DRUGE IZVANŠKOLSKE AKTIVNOSTI, KONTAKT TELEFON, i to zaključno do 30. kolovoza. 

Potom se mi javljamo Vama i zovemo Vas na kratko upoznavanje, provjeru sluha i ritma i - postajete naši članovi! 

Programi koje Vam nudimo jesu Dječji zbor LIBRETIĆI, zatim Vokalno - scenska skupina LIBRETO (teen Libretići), pjevači solisti, gitaristi (klasična i akustična gitara), truba te blok flauta (individualno). 

Kontakt brojevi na koje se možete javiti jesu 0919347160 te 0992302709, a možete nas "zapratiti" i na Facebooku (Dječji zbor Libretići) te putem Instagrama (_libreto_official). "Vidimo se jako brzo i veselimo se druženju i muziciranju sa svima vama!" poručuju iz LIBRETA.
 


Reci što misliš!