Kultura

od 2009. do 2019.

U Novom mestu izloženi radovi 30 umjetnika koji su izlagali u MAS-u u proteklih 10 godina

U Novom mestu izloženi radovi 30 umjetnika koji su izlagali u MAS-u u proteklih 10 godina
MAS

Izložba Ljudi od stakla / Pregled umjetnika i izložbi suvremene umjetnosti stakla u Muzeju antičkog stakla u Zadru od 2009. do 2019. otvorena je početkom rujna 2019. u Dolenjskom muzeju u Novom mestu u Sloveniji.

Na izložbi su predstavljeni radovi 30 umjetnika koji su izlagali u Muzeju antičkog stakla u Zadru u proteklih 10 godina. U tom su periodu održane 43 izložbe s temom suvremene umjetnosti u mediju stakla, pa su u Dolenjskom muzeju izloženi svi plakati tih izložbi, a iz bogate studijske zbirke Muzeja izloženo je 55 radova.

Ravnateljica Dolenjskog muzeja Novo mesto Jasna Dokl Osolnik i ravnatelj Muzeja antičkog stakla u Zadru dr.sc. Ivo Fadić izrazili su zadovoljstvo što se ova međumuzejska suradnja uspješno nastavlja.

Izložbu je predstavila autorica izložbe Jadranka Belevski, a otvorio ju je gradonačelnik Gregor Macedoni. Za poseban ugođaj na otvorenju, kojem su nazočili i brojni umjetnici iz Hrvatske i Slovenije čiji su radovi zastupljeni na izložbi, zaslužan je glazbenik iz Novog mesta, saksofonist i skladatelj, koji djeluje u New Yorku gosp. Igor Lumpert.

Izložba je otvorena do 19. listopada 2019.


Reci što misliš!