Kultura

Slavni španjolski tenor

Placido Domingo podnio ostavku na mjesto direktora opere Los Angelesa

Placido Domingo podnio ostavku na mjesto direktora opere Los Angelesa
Shutterstock

Domingo, koji opovrgava optužbe na svoj račun, rekao je da je "teška srca" donio odluku o napuštanju uprave te institucije u kojoj je bio od 2003. godine.

Slavni španjolski tenor Placido Domingo, kojeg je nekoliko žena optužilo za spolno uznemiravanje, dao je ostavku na mjesto generalnog direktora opere Los Angelesa, izvijestilo je u srijedu nekoliko američkih medija.

"Nedavne optužbe koje su mi upućene kroz medije stvorile su ozračje koje mi ne omogućuje da budem koristan toj kući koju tako volim", objasnio je  78-pjevač u priopćenju koje su prenijeli američki mediji.

"Iako ću i dalje pokušavati povratiti svoj ugled, odlučio sam da je bolje za operu Los Angelesa da napustim funkciju generalnog direktora i da za sada odustanem od predviđenih koncerata", dodao je.

Domingo, koji opovrgava optužbe na svoj račun, rekao je da je "teška srca" donio odluku o napuštanju uprave te institucije u kojoj je bio od 2003. godine.

Prošlog tjedna je odustao od nastupa u njujorškoj Metropolitan Operi u "Macbethu" Giuseppea Verdija.

Američki mediji sredinom kolovoza su objavili da je devet žena navelo da ih je od 1980. nadalje tenor spolno uznemiravao, optužujući ga za neželjene poljupce i zagrljaje, za noćne telefonske pozive i pritiske da se s njima sastane privatno, kao i neprimjerene geste, a jedna od njih je rekla da je imala spolni odnos s njim iz straha za karijeru.

U rujnu se javilo još jedanaest žena sa sličnim optužbama.


Reci što misliš!