Kultura

ja od jutra nisam stao

Otvorenje kazališne sezone uz urnebesnu komediju "Kerempuha"

Otvorenje kazališne sezone uz urnebesnu komediju

U četvrtak, 17. listopada, kazališnu sezonu otvara predstava "Ja od jutra nisam stao" kazališta Kerempuh.

Igraju:
Jerko Marčić / Marko Makovičić / Ozren Opačić /Hrvoje Kečkeš /
Linda Begonja / Ornela Vištica

Dramski tekst uspješne i izvođene dramatičarke i spisateljice Une Vizek, prvonagrađen na natječaju Marin Držić za 2017. godinu, prvi put je postavljen na scenu Satiričkog kazališta Kerempuh u režiji iskusne kazališne redateljice Nane Šojlev.

U „pomaknutom“ autoričinom svijetu gdje su rodne uloge izvrnute, a muškarci inferiorni ženama, satiričkom se oštricom obračunava s rodno uvjetovanom raspodjelom moći i uvriježenim klišejima o prirodi muško-ženskih odnosa u suvremenom društvu.

Tijekom atipičnog druženja četvorice bliskih prijatelja za jedne večeri koja se pretvara u neobuzdano, logoreično i emotivno razotkrivajuće pijančevanje, svaki od njih na svoj način propitkuje svoj položaj u intimnim vezama i društvu, a kulminacija se dostiže kada se konačno suoče s njima nadređenim ženama. U ozračju ženske dominacije i muške submisivnosti, bezimeni muškarci, simbolično svedeni tek na brojeve, vrte se u cikličkim dijalozima i situacijama koje podcrtavaju apsurd i prepoznatljivost svakodnevice, ali pritom čeznu za promjenama i afirmacijom.

Poigravajući se s predrasudama i društvenim očekivanjima, autorica se u ovom djelu dotiče aktualne problematike rodnih uloga oko koje rasprava ne staje.

Ulaznice su u prodaji online na www.croatia-tickets.com i na blagajni HNK Zadar! Cijena ulaznice: 70,00 /60,00 kuna (od 11 reda balkona)

​​

Reci što misliš!