Kultura

ponedjeljak, 21. listopada

Po prvi put bit će izvedene sve otkrivene kompozicije Vladana Desnice

Po prvi put bit će izvedene sve otkrivene kompozicije Vladana Desnice

U okviru „Desničinih susreta 2019.“ u ponedjeljak, 21. listopada 2019. u 19.30 u koncertnoj dvorani Blagoje Bersa Muzičke akademije Sveučilišta u Zagrebu (Trg Republike Hrvatske 12) održati koncert i recital naslovljen: "Poezija glazbe i glazba poezije: Vladan Desnica, pjesnik i glazbenik".

U glazbenom dijelu programa bit će, po prvi put, izvedene sve kompozicije Vladana Desnice do sada otkrivene u njegovoj ostavštini. Kompozicije je obradio Igor Šuljić, a u njihovoj izvedbi moći će se uživati zahvaljujući sljedećim glazbenicima: Vlasta Gyura (klavir), Lara Rimac (violina), Josipa Bilić (sopran) te Maja Sremec (sopran). Recital se sastoji od izbora iz poezije Vladana Desnice koju je odabrao prof. dr. sc. Dušan Marinković, a koju će predstaviti glumci: Dubravka Carić Crnojević, Joško Ševo i Eugen Stjepan Višić.

„Desničine susrete 2019.“ zajednički organiziraju Centar za komparativnohistorijske i interkulturne studije te Odsjek za kroatistiku Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Hrvatsko društvo pisaca i Srpsko kulturno društvo „Prosvjeta“. Financijsku podršku pružili su: Gradski ured za kulturu Grada Zagreba, Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske i Ured za nacionalne manjine Vlade Republike Hrvatske.

Pokrovitelj „Desničinih susreta 2019.“ je gradonačelnik Grada Zagreba, gospodin Milan Bandić.


Reci što misliš!