Kultura

ponedjeljak, 28. listopada

Na daske HNK Zadar stiže hvaljena predstava "Mala Moskva"

Na daske HNK Zadar stiže hvaljena predstava

U ponedjeljak, 28. listopada u HNK Zadar pogledajte predstavu Mala Moskva nagrađivanog autora Tomislava Zajeca nastalu u koprodukciji kazališta PlayDrama i HNK Split.

Režiju potpisuje Olja Lozica. Igraju: Petra Kovačić Pavlina, Ana Marija Veselčić, Monika Vuco Carev i Nikša Arčanin. Početak predstave je u 20 sati. 

Jedan od nekolicine vodećih suvremenih hrvatskih dramatičara, Tomislav Zajec napisao je svoju novu dramu posebno za Kazalište PlayDrama, unaprijed znajući autorsku ekipu buduće predstave, ali i, još važnije, glumačku podjelu pa je Mala Moskva komad precizno iskrojen za mlade splitske glumce koji su ga iznijeli na scenu. 

Autor Tomislav Zajec, u svojoj uzbudljivoj i virtuozno ispisanoj studiji odnosa unutar obitelji polazi od Čehovljeve Tri sestre, osmišljajući likove nalik trima sestrama i njihovu bratu pa od toga razvija originalnu suvremenu dramu, nemilosrdnu u opisu duha vremena, ali istovremeno toplu i punu ljubavi prema vlastitim disfunkcionalnim licima.

Ovo je prvi dramski tekst u kojem se autorovi likovi bez obzira na sve, potpuno neskriveno i iskreno vole te se to ne srame pokazati. 

MALA MOSKVA – Obitelj kao ona prva zajednica i sigurna luka ovdje je izmještena iz perioda djetinjstva i zaštićenosti figurama oca i majke. Ova su djeca odrasla, oni su ljudi bez roditelja, ali su i dalje djeca koja zbunjeno opipavaju svijet oko sebe i pokušavaju shvatiti njegova pravila.

Predstava je u dramskoj pretplati i u slobodnoj prodaji. Ulaznice možete kupiti na sustavu Croatia Tickets te na blagajni HNK Zadar od srijede, 23. listopada. 

Radno vrijeme blagajne ( 11-13h, 18-20h). Cijena ulaznice iznosi 60,00 kuna.


Reci što misliš!