Kultura

u fokusu grad i njegov identitet

6. Dani kreativnih/kulturnih industrija održat će se u Dubrovniku

6. Dani kreativnih/kulturnih industrija održat će se u Dubrovniku
Grgo Jelavic/PIXSELL

Šesto izdanje manifestacije "Dani Kreativnih/kulturnih industrija 2019.“ u organizaciji Razvojne agencije grada Dubrovnika (DURA) od 13. do 16. studenoga donosi gotovo 30 programa institucija, udruga i pojedinaca u području kulture na temu identiteta grada kao prostora stvaranja.

Članica Uprave DURA-e Marina Lazarević rekla je u ponedjeljak na konferenciji za novinare u Dubrovniku kako je cilj manifestacije povezati dionike dubrovačkog javnog i kulturnog života kroz inovativan pristup i razvoj novih proizvoda i ideja.

"Ovo je platforma mladim kreativnim snagama, koje kroz niz osmišljenih događaja mogu izraziti svoja razmišljanja i u koncu iznjedriti nove kreativne kulturne sadržaje", istaknula je Lazarević.

Objasnila je kako je manifestacija usredotočena na razvoj, planiranje i zaštitu urbanog prostora stvaranja, ali i onog zapuštenog i zaboravljenog. "Program je namijenjen struci, ali i široj javnosti, a dio manifestacije bit će i edukativne radionice“, najavila je Lazarević.

Žarko Dragojević, koji uz Madu Miličević i Noru Mojaš čini kreativni tim manifestacije, podsjetio je kako je prvo izdanje tog skupa nastalo 2014. u jeku kandidature Dubrovnika za europsku prijestolnicu kulture.

"Protekle godine dokazale su koliko imamo kvalitetnih ljudi i udruga koji su spremni sudjelovati na ovakvoj manifestaciji. Najviše smo ponosni što su i Grad i Ministarstvo šesti put prepoznali vrijednost ovog događaja“, poručio je Dragojević.

Napomenuo je kako je cilj ovogodišnjeg izdanja obuhvatiti sve 'pozitivce', koji se svakodnevno trude i u svojim kreativnim sadržajima uspijevaju te time prenose pozitivnu energiju na okolinu.

Inače, tijekom manifestacije Zavod za obnovu Dubrovnika predstavit će Plan upravljanja zaštićenom povijesnom cjelinom grada Dubrovnika.

Manifestacija se održava pod pokroviteljstvom Grada Dubrovnika i Ministarstva kulture te uz slobodan ulazak za sve posjetitelje.


Reci što misliš!