Kultura

večer plesne minijature 2019

Zadarska plesna scena predstavila se u Kneževoj palači

Zadarska plesna scena predstavila se u Kneževoj palači

Šesta po redu Večer plesne minijature održana je u Kneževoj palači u utorak, 19. studenog 2019. godine u povodu obilježavanja Dana grada Zadra i blagdana sv. Krševana.

Kao i svih godina dosad tako je i ove godine okupila brojne talentirane plesačice i plesače koji su pokazali svoja plesna umijeća na radost brojne publike.

Projekt je zamišljen kao okupljanje i prezentiranje radova cjelokupne zadarske plesne scene u vrijeme proslave Dana grada Zadra a vremenom se profilirao kao mjesto susreta i stvaralačkog dijaloga plesača i koreografa s predznakom estetike suvremene plesne umjetnosti.


Sudjelovalo je 7 plesnih grupa, ansambala i škola: uz neizostavni Zadarski plesni ansambl koji je otvorio večer u atriju, nastupili su i  Srednja škola suvremenog plesa Blagoje Bersa, Baletna udruga Pirueta, Plesna udruga u pokretu - In flux, Plesna udruga Kissa, Plesna udruga Nimeta, Studio I.

Kao posebnost ove večeri predstavio se Marin Lemić, zadarski plesač s međunarodnom reputacijom uz solo Beneath the surface s kojim je osvonjio drugo mjesto na 23. Festivalu koreografskih minijatura u Beogradu.


Reci što misliš!