Kultura

petak, 6. prosinca U 20

Otvara se izložba zidnih skulptura Arnelia Mrkića "Božićni momentich u Domi"

Otvara se izložba zidnih skulptura Arnelia Mrkića

Upravo kad je izgledalo da u jeseni nema prave umjetnosti, u Caffe baru Doma su se pobrinuli da u jeseni ne ostanete bez ugodne atmosfere i umjetnički raspoloženih gostiju.

Ničim izazvani svi su se potrudili da zadarski umjetnik Arnelio Mrkić nakon niza uspješnih izložbi, zadnje u Kneževoj palači i galeriji Višeslav u Ninu, oplemeni prostor i vrijeme svojom posebnom izložbom povodom Adventa. 

Naziv ove lijepe izložbe i druženja umjetnika i ljubitelja umjetnosti je "Božićni momentich u Domi" koja će se otvoriti u petak, 6.12. 2019. u 20 sati. Samu izložbu otvorit će ni manje ni više nego sv. Nikola koji će Arnelijeve radove nadahnutim punom vrećom ljubavi i svi uzvanici morati će tu ljubav i umjetnost podijeliti. 

Ulaz slobodan, ali morate donijeti radost, dobro raspoloženje i sklonost ka umjetnosti.

O autoru

Arnelio Mrkić rođen je u Zadru 6. studenog 1962. godine. Od mladih dana njegov je život protkan dizajnom, dekorom i artom koji će i u kasnijem radu predstavljati tri izvora njegova stvaralaštva. Misao vodilja oduvijek mu je bila pronalazak načina primjene kreativnosti u svakodnevnom životu. Vještine poput crtanja, slikanja te različite varijacije dizajna (grafički, produkt, interijeri) zatvaraju krug njegova djelovanja. Želja za nadopunom talenta odvodi ga u New York, gdje se educira u navedenim poljima i uči dekoracijske tehnike. U New Yorku svoj kreativni impuls sustavno obogaćuje redovitim posjećivanjem iznimno važnih institucija svjetske umjetnosti, kao što su: Museum of Modern Art, Metropolitan Museum of Art, Guggenheim Museum te mnoštva poznatih galerija poput: Leo Castelli, David Zwirner itd.  Njegov životni moto glasi: “Živjeti svijet promjena, slagati ga oblicima, proporcijama, teksturama i bojama.” 


Reci što misliš!