Kultura

adventske priče

"Tvornica" Marina Franića: Pet godina fantazije s bodulskim potpisom

Ovih dana Tvornica mašte Marina Franića, poznatog i kao Blind Artist, radi "punom parom". Blagdani se bliže, a personalizirani pokloni nešto su najljepše što možete dobiti pod okićenim borom!

- Otvorili smo Tvornicu mašte kao i prethodnih pet godina za sve generacije, priča nam Marin. Njegove radove do sada su mnogi pratili na društvenim mrežama, u leksikonima, udžbenicima, kreirao je i ilustracije za pivo i vino, ali kada se njegova "Tvornica mašte" pojavila na jednom mjestu na Kvart festivalu ovoga ljeta, to je bilo nešto zaista fascinantno.

Marinove unikatne radove možete naručiti cijele godine i putem Facebooka, preko njegove stranice Blind Artist

Marin Franić posebno je inspiriran blagdanskom čarolijom, a treba istaknuti da su njegovi radovi - ilustracije, kolaži u neobičnim okvirima s nekoliko zanimljivih intervencija - od glave do pete unikati.

Franićev ilustratorski svijet odavno je prešao sve granice ''zadanog i pravilnog'', njegove igre materijalima i uklapanje poezije u likovnost posebno su zanimljive i kada pjeva o škoju i kada se bavi nekim egzistencijalnim temama. 

Posebno je ponosan na likove dječaka i djevojčice "Jugo" i "Bura", s prepoznatljivim motivima grada Zadra.

Oči su mi ispale od crtanja i odgovaranja svima ali hvala za svaki lajk, sher, lipo slovo...Meni to mnogo znači. Svima koji ste prepoznali rad, trud i po(R)uku Tvornice mašte o sarca! Šaljemo na sve strane, naravno i u Irsku!, kaže Marin.​

Njegova imaginacija počiva na prije svega bajkama, basnama, old school animiranim serijama uz nekoliko izleta u strip i pop kulturu.

Najbolje je da sami provjerite o čemu se radi u albumu serije Mraz Marinove "Tvornice mašte". Ima li ljepšeg poklona od onoga koji predstavlja unikat?

Category: 1625 - 1625

Reci što misliš!