Kultura

nedjelja, 15. prosinca

"Vuka se ne bojim ja" u kinu Sv. Filip i Jakov

Najajvljujemo izvedbu kazališne predstave “Vuka se ne bojim ja” Kazališne družine Pinkleci iz Čakovca u nedjelju 15. prosinca 2019.g. u 18 sati u kino dvorani Sv. Filip i Jakov.

Organizator je Udruga U Pokretu In Flux uz pokroviteljstvo Udruge Napredak i TZO Sv. Filip i Jakov. Ulaz je besplatan!

O predstavi: Inovativno čitanje dječjeg klasika „Tri praščića“ Kazališne družine Pinklec u prvi plan stavlja univerzalne vrijednosti – prijateljstvo, marljivost i zauzimanje za svakog pojedinca, premda on bio i vuk.

Inscenaciju Kazališne družine Pinklec „Vuka se ne bojim ja“ stoga pratimo iz rakursa Ostarjelog vuka, koji se u svojstvu pripovjedača prisjeća uzbudljivih mladenačkih dana kada mu je glavna preokupacija bila proždrijeti svakog tko mu se nađe na putu.

Njegovo pripovijedanje tako postaje okvir za uzbudljivo epiziranje zgoda i nezgoda njegove mladenačke vučje prilike. Dinamično ispreplitanje narativnih i igranih prizora, elementi slapstick komedije, karikaturna gluma i songovi popraćeni svirkom akustične gitare Ostarjelog vuka pripovjedača, sve to doprinosi atraktivnom sadržaju ove kazališne inscenacije čiji jezik je blizak i intrigantan vrtićkom i osnovnoškolskom uzrastu. 

Pogledajte Trailer Vuka se ne bojim ja!

Redatelj: Romano Bogdan; Tekst i dramaturgija: Tanja Novak; Scenografija i kostimi: Bruno Kontrec; Glazba: Davor Dokleja; Oblikovanje rasvjete: Neven Taradi

Igraju: Mario Jakšić, Bruno Kontrec, Karolina Horvat, Neven Matoša, Davor Dokleja; Trajanje: 45 min.


Reci što misliš!