Lifestyle

Fit tajne

Najbolja vježba za mršavljenje: Swing

Najbolja vježba za mršavljenje: Swing

Swing koji se najčešće izvodi girjom ili bučicom, prirodni je pokret kukovima pri kojem su aktivirani gotovo svi mišići tijela

Ne možemo reći da postoje vježbe za mršavljenje.

Mršavljenje je rezultat razlike između energetske potrošnje i energetskog unosa, a vježbanje nam samo pomaže da potrošimo više kalorija i lakše dođemo do cilja. Međutim postoje vježbe koje su izrazito dobre za ostvarenje snažnog metaboličkog efekta, te ih nekako možemo nazvati vježbama za mršavljenje. Mnogi treneri smatraju kako je najbolja takva vježba swing girjom (ili bučicama).


Swing koji se najčešće izvodi girjom ili bučicom, prirodni je pokret kukovima pri kojem su aktivirani gotovo svi mišići tijela. Spoj dinamičke, eksplozivne izvedbe ovog pokreta i intenziteta, opterećenja s kojim se radi, odličan je za veliku energetsku potrošnju i to je čini odličnom vježbom koja treba biti dio svakog treninga za mršavljenje.

Posebnost ove vježbe jest što i ona sama može biti dovoljna za snažan metabolički efekt. Ubacite swing u svoju trening rutinu na jedan od ovih načina i povećajte potrošnju- učinite taj trening treningom za mršavljenje.

Cilj ponavljanja- odredite jedan broj ponavljanja swinga koji morate napraviti za vrijeme treninga, bilo kada. Za početnike je dobra početna brojka od 100 ponavljanja.

Intervali- vježbanje u vremenskim intervalima je svakako odličan način za mršavljenje. Radite swing u intervalima rad/odmor; 30/30 ili 20/40. Ubacite te intervale kao završnicu u treningu.

Superserije- ubacite swing u superseriju s nekom drugom vježbom. Primjerice, nakon serije čučnjeva, sklekova ili neke druge vježbe, napravite seriju swinga bez pauze.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.