Lifestyle

Spasonosna rješenja

Trikovi za čisto rublje koje morate probati

Trikovi za čisto rublje koje morate probati
Pixabay

Pranje rublja kućanski je posao koji rijetko tko može izbjeći. Koliko god da je dosadan, znamo da će omiljena odjeća imati dulji vijek trajanja samo ako se potrudimo i pazimo kako je održavamo.

Zato uopće nije loše probati i pokoji neobičan savjet jer se ne može dogoditi ništa loše i možemo biti samo na dobitku.

Aspirin

Uz prirodne sastojke poput limuna koji izbjeljuju rublje, sada je na tom popisu i aspirin. Da, dobro ste pročitali, i on će navodno dati bjelinu rublju.

Crno rublje

Da biste izbjegli to da vam omiljena crna majica ili hlače izblijede, preporučuje se prije ispiranja u perilicu ubaciti šalicu soli. Ovaj savjet odnosi se samo na prvo pranje nove odjeće.

Mrlja od tinte

Nije često, ali i ova se nezgoda događa, posebno klincima. U slučaju ovog problema trebao bi pomoći dezificijens za ruke. Natrljate ga na mrlju deset minuta prije pranja i zatim isperite vrelom vodom, istrljajte i operite u perilici.

Miris znoja

Makar su pamučne, majice na području oko pazuha često imaju miris znoja čak i nakon pranja. Da riješite problem, pripremite otopinu od jednakog dijela vode i limunova soka pa natrljajte problematičan dio tkanine. Zatim isperite i još jednom operite u perilici.

Folija umjesto maramica za sušilicu

Kako biste umanjili statički elektricitet koji se stvara na nekim tkaninama tijekom sušenja u sušilici rublja, umjesto kupovnih maramica možete jednostavno ubaciti aluminijsku foliju. Napravite lopticu od folije i ubacite je u sušilicu s rubljem.

Za brže sušenje

Još jedan trik odnosi se na sušilicu rublja. Kako biste brže osušili rublje, u prvih 15 minuta sušenja ubacite suh i čist ručnik koji će upiti vlagu.

Viskoza

Budući da se može jako skupiti u pranju, odjeća od viskoze ne bi nikada trebala ići u perilicu rublja, čak i ako ima tu oznaku na markici.

Ne pretjerujte s deterdžentima i omekšivačima

Osim što se neće dobro isprati s rublja pa je veća šansa da ono dobije neugodan miris čim se malo navlaži, višak deterdženata i omekšivača šteti perilici rublja.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.