Lifestyle

Kelj u službi ljepote: Ublažava perut i smanjuje podočnjake

Kelj u službi ljepote: Ublažava perut i smanjuje podočnjake

Osim u varivima, salatama i sokovima, kelj je svoje mjesto našao i beauty policama.

 

Bogat antioksidanisima i željeom, kelj smanjuje upalu, ublažava upalu i opekline od sunca te povećava elastičnost kose. Upravo zbog toga sve je češće njegov ekstrakt dio krema, lakova za nokte i šampona, piše Daily Makeover

Koža

Kelj obiluje vitaminima A, C i K koji smanjuju tamne podočnjake i zatežu kožu oko očiju čime se smanjuje rizik od sitnih bora. On sadrži lutein, karoteonid koji potiče proizvodnju kolagena i preporučuje se kod oteklina i ožiljaka. Osim toga pomaže u čišćenju pora i zadržavanju vlage u tijelu što kožu čini zdravijom. 

Kosa

Omega-3 i omega-6 masne kiselina iz kelja vlaže vlasište, pospješuju rast kose i ublažavaju perut. Njegov se ekstrakt koristi u šamponima, ali djelotvoran je i u maskama. Za pripremu maske potrebno je u blender staviti četiri lista kelja, malo limunova soka i žličicu maslinovog ulja. Dobivenu pastu potom treba umasirati u vlasište i ostaviti 20 minuta prije ispiranja. 

Nokti

Kosa i nokti sastoje se od keratina, a kelj potiče njegovu proizvodnju. To nokte čini snažnima i dobro hidratiziranima. Kozmetički div Sephora nedavno je lansirao lak s ekstraktom kelja.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.