Lifestyle

Mali savjeti za Nju

Sinoć si tulumarila? Riješi se podočnjaka uz pomoć krumpira!

Sinoć si tulumarila? Riješi se podočnjaka uz pomoć krumpira!

Ako si sinoć bila vani, ovi savjeti mogli bi ti itekako koristiti.

Koža oko očiju je četiri puta tanja od kože na ostalim dijelovima tijela. Također, ona je izložena naporima kojih najčešće nisi svjesna, kao što je npr. treptanje, a ne smijemo zaboraviti ni sunce, vjetar te hladan ili suhi zrak.
 
No, u borbi s vrećicama ispod očiju pomažu i neki prirodni preparati, a osim krastavaca, učinkovit može biti i krumpir. Donosimo nekoliko načina kako ga možeš iskoristiti.
 
1. Stavi krumpir u hladnjak na 5-10 minuta, a zatim ga izreži na dva koluta, koja ćeš potom staviti na zatvorene kapke. Ostavi da djeluje 15-20 minuta te ponavljaj jednom dnevno. Ovo je posebno dobra opcija za vrećaste podočnjake.
 
2. Jesi li znala da krumpir u sebi sadrži enzim, koji se u kozmetičkoj industriji upotrebljava za posvjetljivanje kože? Dobro ga izmiksaj te smjesu zatim nanesi na gazu te stavi na područje ispod očiju, no pazi da ona ne dođe u dodir s očima. Pusti da djeluje 15-20 minuta, a zatim makni ostatke vlažnom krpom.
 
3. Krumpir dobro izmiksaj, a zatim 1 žlicu pomiješaj s 1 žlicom meda. Masku potom nanesi na podočnjake te ostavi da djeluje 10-15 minuta, a zatim dobro isperi mlakom vodom i krpicom.

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.