Lifestyle

Osim neprospavanih noći...

Podočnjake mogu prouzročiti i alergije, sinusi i bolesti bubrega

Podočnjake mogu prouzročiti i alergije, sinusi i bolesti bubrega

Osim neprospavanih noći, krivci za tamne kolutove ispod očiju i natečenost mogu biti zdravstvene tegobe kao što su problemi s bubrezima. Nepravilan rad bubrega uzrokuje zadržavanje tekućine u tijelu pa osim vrećica oko očiju, natiču i prsti i gležnjevi, piše All Women Stalk.

Hormonalna neravnoteža

Tijekom PMS-a hormoni divljaju što izaziva zadržavanje vode u tijelu, probleme sa spavanjem i tamne podočnjake. Upravo se zbog toga tjedan dana prije mjesečnice preporučuje izbjegavati slane namirnice i ugljikohidrate koji zadržavaju vodu. Treba koristiti zeleni čaj koji djeluje kao diuretik i potiče izlučivanje viška tekućine te ulje jaglaca koji regulira hormone.

Alergije na hranu

Osim što mogu biti posljedica bolesti bubrega, podočnjake mogu prouzročiti i alergije na hranu. Među najčešćim krivcima su intolerancija na laktozu i gluten, ali i alergije na voće i povrće tretirano pesticidima.

Alergije na hranu se lako zamaskiraju pa ih je teško otkriti, ali ako tamni podočnjaci ne prolaze, najbolje se javiti liječniku. One opterećuju jetru i mogu ozbiljno narušiti zdravlje.

Otrovi u tijelu

Jednako kao što previše vode u tijelu uzrokuje natečenost, previše alkohola, kave i cigareta dehidrira i izaziva tamne kolutove. Tijelu je tada potrebno temeljito čišćenje koje će izbaciti sve toksine koji opterećuju jetru i bubrege.

Recepte za čišćenje otrova iz organizma možete pronaći u specijalu Prirodni detoks.

Začepljen nos

Problemi sa sinusima stvaraju pritisak na krvne žile koje se protežu od očiju prema nosu te tako povećavaju rizik od podočnjaka. Preporučuje se pokušati s inhalacijom kako bi odčepili nos i uspostavili pravilnu cirkulaciju.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.