Lifestyle

Nekoć je mjesec određivao ženinu plodnost

12 šokantnih stvari o seksu

12 šokantnih stvari o seksu

Tijekom godina razni su znanstvenici pokušavali pronaći svoje mjesto među zvijezdama proučavajući ljudsku seksualnost.

Među njima posebno su se istaknuli William Masters i Virginia Johnson koji su postali poznati nakon revolucionarnog istraživanja o seksu provedenog na Sveučilištu Washington u St. Louisu tijekom pedesetih, šezdesetih i sedamdesetih godina prošloga stoljeća. Rezultati tog istraživanja toliko su popularni da je Showtime odlučio iskoristiti ih za priču o novoj seriji ‘Masters of Sex'.

Njihova otkrića promijenila su način na koji razmišljamo o seksu, a posebno o ženskoj seksualnosti. A studija je, između ostalog, pokazala kako žene mogu doživjeti više od jednog orgazma istovremeno. Tada su to bila revolucionarna istraživanja, a najnovija saznanja o ženama i seksu šokirala bi i samog Williama Mastersa i Virginiju Johnson.

Nekoć je mjesec određivao ženinu plodnost

Iako vam to djeluje nestvarno menstruacijski ciklus žena davnih dana bio je povezan s mjesečevim mijenama. Tako je nježniji spol najčešće menstruaciju imao tijekom mladog mjeseca, dok je ovulirao za vrijeme punog. Danas je taj odnos poremećen, kako zbog umjetnih izvora svjetlosti, tako i zbog svijetlećih ekrana koji nas okružuju.

Žene mogu zatrudnjeti 5 do 8 dana nakon seksa

Istraživanja su pokazala kako spermiji u tijelu žene mogu preživjeti i do 8 dana prije no što oplode jajnu stanicu.

Nošenje visokih peta može loše utjecati na orgazam

Pojedini brendovi cipela visokih potpetica razvili su luk cipele tako da nalikuje na luk na ženskoj zdjelici tijekom orgazma. Naime, potpetice stvaraju kontrakcije u predjelu zdjelice, što predstavlja problem, jer grlić materice ne može imati daljnje kontrakcije tijekom orgazma.‘Postizanje orgazma je kao kretanje od nule do 60. Ako ste već na 55, nećete imati potpun doživljaj', objašnjava dr. Fromberg.

Orgazmom do kreativnosti

Istraživanja su pokazala da orgazmi kod žena podižu samopouzdanje, produktivnost i kreativnost. S druge strane, žene postižu bolje orgazme kada su kreativne.

Kontracepcijske pilule smanjuju libido

Nekoliko je istraživanja pokazalo da kontracepcijske pilule mogu negativno utjecati na ženski libido. Libido može biti slab čak i godinama nakon uzimanja pilula. Žene koje uzimaju pilulu mogu same primijetiti kako se pilule očituju na njima. Ako uvide da imaju smanjeni libido, trebaju porazgovarati sa svojim ginekologom i pronaći alternativno rješenje.

Katkad žene čak imaju i problema sa začećem ako su uzimale pilule za kontracepciju kada su započinjale odnos sa svojim partnerom, jer su ih upravo tablete možda privukle baš njemu. Oni zapravo nisu kompatibilni biokemijski jedno s drugim bez dodatnih hormona.

Sjedenje može uzbuditi žene

Pudendal živac može dovesti do uzbuđenja tkiva (u vagini, klitorisu, anusu...) Sjedeći na određenoj stolici i pritisak na pudendal živce može dovesti do seksualnog uzbuđenja.

...no to isto može smanjiti orgazme

S druge strane, provodite li većinu dana u sjedećem položaju skraćuje se dno zdjelice i slabinski mišići koji su neophodni za potpuni orgazam. Kada ovi mišići očvrsnu zbog previše sjedenja, ženama je teže postići žestoki orgazam.

Žene imaju tri erogene zone

Klitoris, G točku i otvor vrata maternice točke su koje žene dovode do vrhunca. Neki tvrde da su bradavice ne pripadaju na ovaj popis.

Raspored živčanih završetaka

Svaka žena je jedinstvena po tome što su joj živčani završeci raspoređeni u spolovilu drugačije nego kod bilo koje druge žene. To znači da se trebaju koristiti različite metode kod svake žene kako bi postigle orgazam.

Maternica pulsiranjem pokušava ‘upiti' spermu

Okrugli ligamenti koje završavaju na velikim usnama pomiču maternicu naprijed i natrag tijekom orgazma, tako da cerviks ima priliku prikupiti što veću količinu sperme kako bi se povećala šansa za začećem.

Veća navlaženost dovodi do boljeg orgazma

Budući da se tijelo sastoji uglavnom od tekućina, redovna hidratacija povećava ljudsku sposobnost doživljavanja orgazma.

Sve žene mogu postići orgazam

Gotovo nijedna žena nije rođena nesposobna za doživljaj orgazma. Žene imaju urođeni mehanizam doživljavanja orgazma, no ne zna svatko taj mehanizam dobro koristiti.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.