Lifestyle

Brkovi ili brada

Što dlake na licu otkrivaju o njegovoj osobnosti?

Što dlake na licu otkrivaju o njegovoj osobnosti?

Muškarci često koriste svoje lice, točnije dlake na licu, kako bi svijetu poručili tko su oni i čime se bave.

Vrlo često je moguće otkriti nečiju osobnost i profesiju samo na osnovi odjeće koje nosi. No puno toga kod muškaraca mogu otkriti i dlake na licu, otkriva najnovije istraživanje.

Muškarci često koriste svoje lice, točnije dlake na licu, kako bi svijetu poručili tko su oni i čime se bave. Pa tako, primjerice, umjetnici vole više dlaka na licu dok su poslovni ljudi skloniji izbrijanom imidžu.

U neobičnom Remingtonovom istraživanju sudjelovalo je 470 muškaraca koji se bave različitim poslovima, a stručnjaci su proučavali koliko je povezan izgled njihova lica s profesijom kojom se bave.

Uočeno je da 63 posto muškaraca koji rade u marketinškoj industriji imaju barem malo dlaka na licu - imaju brkove, bradu od tri dana ili oboje, ali ne pretjerano.

Kod glumaca stvari stoje nešto drugačije. Kako pokazuje istraživanje, među glumcima je iznimno popularna brada i ima je oko 80 posto poznatih glumaca. Kod nekih je riječ o vrlo gustoj bradi, a kod nekih o jedva vidljivoj bradi. Brada je popularna i kod glazbenika i ima je oko 70 posto njih.

U poslovnom svijetu pak njeguje se potpuno drugačiji imidž. Muškarci koji se nalaze na vodećim mjestima u raznim tvrtkama uopće nemaju nikakvih dlaka na licu te njeguju tzv. čisti imidž. Zanimljivo je da su stručnjaci uočili kako su brade postale sve popularnije među cijenjenim zanimanjima.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.