Lifestyle

Vodić kroz samozadovoljavanje

Do nestašnih užitaka mogu i sama!

Do nestašnih užitaka mogu i sama!

Kako je žensko samozadovoljavanje dugo bilo obavijeno velom tajne, veliki broj žena još uvijek ne želi priznati kako ih dodiri po intimnim dijelovima uzbuđuju. Ako ste i vi jedna od tih žena, vrijeme je da upoznate bolje svoje tijelo i doznate kojim se sve trikovima možete poslužiti kako biste uživale i kada partner/partnerica nije pored vas.

Zašto je samozadovoljavanje važno?

1. Žena koja može zadovoljiti samu sebe uvijek može i drugoga lakše uputiti kako da je dovede do 'cilja'. Nekada joj za to čak i ne trebaju riječi, često je dovoljno malo se približiti i / ili se okrenuti za pola stupnja.

Dokazano je da žene koje se redovito samozadovoljavaju, puno lakše dolaze do orgazma i u seksu s partnerom / partnericom.

2. Ako se svrši jednom, puno je lakše svršiti drugi put. To je između ostaloga i nešto što se uči. Sjetite se kako vam je teško bilo prvi put voziti bicikl, a kako vam je ta aktivnost s vremenom prešla u automatiku. Više ne mislite na okretanje pedala, već samo uživate u vožnji.

3. Ako možete svršiti same, nitko vam ne može ni približno prodati priču da je 'stvar u vama'. U redu, žene su takve da može, ali recimo da je demagogija barem malo otežana ako vi već znate što prolazi, a što ne, i jasno date do znanja da ste 'svoga tela gospodarica'.

4. Možete uživati u seksu u kojem partner / partnerica, recimo, ulaze u vas, a vi si pomažete dodirivanjem klitorisa. Puno ljudi ovakvo nešto doživljava izrazito napaljujućim.

Koju pozu odabrati?

Neke su žene izrazito kreativne u samozadovoljavanju (ne biste vjerovali!) no isto tako postoje i one koje su u tom pogledu izrazito konzervativne. Točnije, drže se onog što su davno isprobale i što funkcionira. Samozadovoljavanje koriste uglavnom za brzo svršavanje kad osjete potrebu za time. To, naravno, nije loše, ali ima svojih nedostataka. Naročito zato što dosta žena u tome upotrebljava malo više glavu, a malo manje ruke. Dovedu se do orgazma maštanjem, razmišljanjem o nekom ili slično, a ručice samo malo pomognu u kritičnim situacijama.

Recimo, za razliku od općih slika samozadovoljavanja iz pornića (lezi na leđa i širi noge da se vidi što bolje), određen broj žena (teško je ulaziti u procjene, bez poznavanja reprezentativnog uzorka) samozadovoljava se ležeći na trbuhu. Sklope ruke, stave ih između nogu i legnu na njih. Samozadovoljavaju se pokretima ruku i tijela, ali još više maštovitim filmovima koje vrte u glavi. Ako pogledate navedene četiri prednosti, u ovoj vam pozi dvije automatski otpadaju. S druge strane, u nekoj drugoj pozi otpast će nešto drugo.

To ne znači da trebate odustati od svoje omiljene poze niti da se trebate sramiti ako se znate zadovoljiti samo na jedan način. No kada ulovite vremena i volje, pokušajte isprobati i nešto drugo.

Prijedloge za pozicije pronađite na ordinacija.hr.

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.