Lifestyle

Nakit

Nakit byNana - kreativno šarenilo za svačiji džep

Nakit byNana - kreativno šarenilo za svačiji džep

Ime pod kojim se predstavlja Nikolina Novoselec je nakit byNana - Nana zato jer je to njezin nadimak. Sigurni smo da ćete za njezine radove još čuti

Iza simpatičnog naziva byNana krije se talentirana dizajnerica nakita, Nikolina Novoselec, rođena u Zagrebu, koja već 10 godina živi u Zadru.

Svoje prve kreativne korake započela je u Narodnom muzeju u Zadru.

''Želja za kreativnim radom je počela kada sam pohađala prvu radionicu Samoborskog kraluša u Narodnom muzeju'', kaže nam Nikolina, a od tada se njezino umijeće proširilo, uporavo na temelju tehnike kraulš.

Nakit koji izrađuje doista je raznolik, a kako kaže - nema ni dobnih ni stilskih ograničenja. Svaka žena može pronaći nešto za sebe u bogatom asortimanu kolekcije byNana.

''Najdraža tehnika mi je kraluš,koji se izrađuje perlicama. Koristim razne matrijale, sve što mi se nađe pod rukom kao npr. perje fazana, puževe kučice, perlice, konac, tekstil, fimo masu'', otkriva nam Nikolina.
Svoju prvu izložbu nakita predstavila je prošle subote u Zagrebu. Iako kaže da se u izradi nakita kratko nalazi, tek nekih desetak godina, njezin je nakit već pronašao put do potencijalnih kupaca.

''Do nedavno sam izrađivala nakit samo za svoje potrebe.Svaki početak je težak, ali najvažnije je imati volju. Konkurencija je velika i stvarno se može naći različit nakit na tržištu. No, ljudi sve više i više nose originalan nakit, ručne radove. I sama ću radije kupiti ručno rađeni nakit'', kaže nam Nikolina.

Ime pod kojim se predstavlja je nakit byNana - Nana zato jer je to njezin nadimak. Sigurni smo da ćete za njezine radove još čuti. Trenutno je u potrazi za mjestom prodaje, a do tada nakit byNana možete pronaći na facebooku Nakit bynana i to po vrlo pristupačnim cijenama.

''Nakit sam u ovo krizno, rececijsko doba prilagodila za svaki novčanik. Cijene su od 10 pa do 120 kuna, koliko košta najskuplja ogrlica. Za mene je izrada nakita dragi hobi. Izrađujem nakit jer to volim raditi, a ne da se obogatim kao neki koji pretjerano dižu cijene''.

Autorica se posebno zahvaljuje modelima Ani i Luani Šarin, fotografu Marinu Brkljača.

FOTOGALERIJA


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.