Lifestyle

Učinkovita formula

Riješite se suvišnih kilograma

Riješite se suvišnih kilograma

Umjesto da pijete cijeđene sokove, pojedite cijelo voće ili povrće, to je puno zdravije i učinkovitije

U želji da skinu tih nekoliko kilograma viška i postignu vitku i besprijekornu figuru, mnogi bi najradije posegnuli za najlakšim i najbezbolnijim načinom, no čudotvorna pilula koja će otopiti kilograme ne postoji. Stoga, znate li što doista trebate učiniti kako biste postigli besprijekorno figuru?

Profesorica Melinda Monroe sa Sveučilišta Oregon State kaže kako do vitke figure, bez obzira što jedete i kako jedete je nemoguće doći bez vježbanja. 'Ne znam kako netko uopće misli smršaviti bez vježbanja. Vježbanje je ključno ne samo za gubitak kilograma već i za očuvanje mišićne mase.'

Naravno, osim vježbanja, za gubitka kilograma vrlo je bitno paziti na prehranu, a Melinda Monroe, kaže kako je za mršavljenje potrebno napraviti razrađeni plan svakodnevne prehrane, piše Daily Mail.

A evo i nekih od temeljnih pravila kojih bi se prema, Melindinom savjetu, trebali pridržavati ukoliko želite uspješno smršavjeti:

Već ujutro napravite razrađeni plan što ćete točno večerati. Spontani odabir namirnica često rezultira nezdravijim obrocima koji su prepuni nepotrebnih kalorija bez potrebnih nutrijenata.

Ako jedete vani, obrok započnite velikom zdjelom salate sa niskokaloričnim dresingom ili juhom. Tako ćete pojesti manje glavnoga jela te u organizam unijeti manje kalorija.

Pronađite što više načina i vremena da se krećete, posebice ako radite sjedilački tip posla. Neke od dobrih ideja su korištenje stepenica umjesto lifta, šetnja do posla ili pak hodanje dok pričate na telefon.

Kada god je to moguće, u obrok uvrstite povrće.

Povećajte unos vlakana u organizam, a od krekera bolji izbor je zobena kaša.

Umjesto da pijete cijeđene sokove, pojedite cijelo voće ili povrće, to je puno zdravije i učinkovitije.

Formula do vitke figure je jasna, kaže američka vodeća nutricionistica Melinda Monroe, treba vježbati i jesti veće količine voća i povrća. Dodavanjem zelenog čaja, vlakana, kalcija i proteina na svakodnevni meni može se ubrzati topljenje kilograma, no bez vježbanja krajnji rezultat će jednostavno izostati.

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.