Lifestyle

Kokos

Čudesan serum koji možete napraviti sami

Čudesan serum koji možete napraviti sami

Nekoliko nježnih i njegujućih sastojaka pomiješanih u mirisni serum, uz malo vešeg truda, bit će dovoljno da vam se kosa se za tren regenerira, živne i dobije čudesan sjaj

Miris Polinezije u kosi dobit ćete nakon što se odvažite pripremiti serum za kosu koji ujedno intenzivno štiti i regenerira kosu, a baza mu je - kokosovo ulje.

Kokosovo ulje dobiva se hladnim prešanjem pulpe kokosova oraha i bogato je laurinskom kiselinom koja je odlična za preparate za njegu kose i tijela te vitaminima A i E. Hladno prešano ćete kokosovo ulje, osim po fenomenalnom mirisu, lako prepoznati po tome što će biti kruto na sobnoj temperaturi.

Da bi postalo tekuće morate ga podvrgnuti višoj temperaturi (dovoljno je staviti bočicu s uljem pod mlaz tople vode). Ako želite otići korak dalje, osim samog kokosova ulje, možete na isti način koristiti i Monoi ulje koje je ustvari cvijet tahićanske gardenije (Gardenia taitensis) maceriran u kokosovu ulju koji će dodatno unijeti dašak Polinezije u vašu kupaonicu.

Za 100 g seruma za kosu potrebno je:


Kokosova ulja ili Monoi ulja 50 g
Ulja noćurka 25 g
Ricinusova ulja 25 g
20 kapi eteričnog ulja palmarose koja djeluje hidratacijski i 10 kapi eteričnog ulja ylang ylang koje je izvrsni dodatak pakunzima i serumima za kosu

Priprema:
Otopiti sastojke na vodenoj kupelji, kada se sastojci otope maknuti s vatre i dodati eterična ulja. Pustiti da se ohladi. Serum se potom stavi u prikladnu posudicu. Serum se jednostavno umasira u suhu kosu i ostavi djelovati, minimalno 20-tak minuta. Nakon toga isprati, šamponirati i nastaviti sa uobičajenom njegom kose.

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.