Lifestyle

On i ona

Treba li prava ljubav biti bezuvjetna?

Treba li prava ljubav biti bezuvjetna?

Ne moramo se slagati oko svake stvari, ne moramo voljeti istu muziku, jesti istu hranu. Svi smo mi različiti i zbog toga toliko zanimljivi jedni drugima

Sigurno ste već mnogo puta čule kako je prava ljubav bezuvjetna. Da u pravoj ljubavi ne postoji predbacivanje, prepirka i svađa...te da tek kad nas netko voli u tolikoj mjeri da se ni najmanje ne moramo prilagođavati, tek tada govorimo o pravoj ljubavi? No, može li ljubav zaista biti bezuvjetna? I treba li uopće tragati za takvom vrstom ljubavi?

Svađe i prepirke

Kad jedna osoba u jednom trenutku želi jedno, a druga nešto sasvim drugo, dolazi do konflikta. No, sasvim je normalna stvar ponekad se posvađati s dečkom kao i s bilo kim drugim. Ne moramo se slagati oko svake stvari, ne moramo voljeti istu muziku, jesti istu hranu. Svi smo mi različiti i zbog toga toliko zanimljivi jedni drugima. Uspješni parovi se također svađaju, i po tome se ne razlikuju od neuspješnih. Tko got tvrdi suprotno laže! Samo postoji jedna razlika, a ona je u razumijevanju i načinu na koji se partneri nose s konfliktom.

Bezuvjetna ljubav

"On me voli upravo ovakvu kakva jesam!" - koliko ste puta čule, ili možda čak i izgovorile ovu rečenicu? Osobe koje vjeruju u bezuvjetnu ljubav, vjeruju da ih partneri moraju voljeti sa svim njihovim vrlinama i manama, prihvatiti svako njihovo ponašanje. Samim time svaki prigovor na ponašanje ili odbijanja ispunjavanja svake partnerove želje, shvaćaju kao odbijanje i negaciju ljubavi.

Kada volimo nekoga, volimo ga zbog svega onoga što tu osobu čini takvom kakva jest. A ne samo zbog pojedinačnih razloga, jer se dobro oblači ili zato jer ne puši. Upravo zbog toga prigovor na ponašanje ili odbijanje ispunjenja neke želje, ne znači i negiranje partnerove ljubavi prema nama.

Promijeni se ili...

Sugestije i prijedloge za nekom promjenom, nemojte odmah shvaćati kao partnerovo odbijanje. Ako vas nagovara da prestanete jesti toliko slatkoga, možda vam želi pomoći u Vašem naumu da skinete ona 2 kilograma viška. Ili ako vam kvoca za pušenje i pokušava vas motivirati da prestanete. Ne mora značiti kako misli da ste debeli ili da vas ne želi poljubiti. Možda vam samo želi pomoći i brine se za tvoje zdravlje. No, s druge strane, postoje partneri koji nas stalno pokušavaju mijenjati, od načina na koji se odijevamo, s kim se družimo i tom popisu nikad kraja. To su veze u kojima se zasigurno ne treba dugo zadržavati, jer takva osoba očito može voljeti samo sebe!


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.

 Izdvojeno