Lifestyle

Biti svoja

Kako probuditi ženstvenost?

Kako probuditi ženstvenost?

Zaljubite se u svoje tijelo, u sebe kao ženu

Suvremeni način života žene je na neki način prisilio da se ponašaju kao muškarci. Posljedica toga kod mnogih žena je gubitak ženstvenosti, piše smh.com.au.

Neke žene možda nisu ni svjesne tog problema, ali ženstvenost je prednost koja, kako pokazuju neka istraživanja, itekako pomaže i u poslovnome svijetu, a ne samo privatnom. Ako ste zaboravili što je točno ženstvenost i kako je ponovno probuditi u sebi, donosimo vam nekoliko savjeta stručnjaka.

Usredotočite se na svoju ženstvenost

Sjednite, opustite se i pokušajte se prisjetiti kad ste se zadnji put osjećali istinski ženstveno. Prisjetite se svih detalja - kako ste se osjećali, koju odjeću ste imali na sebi, što ste radili, kako ste se ponašali... Ovo je prvi i najvažniji korak u buđenju ženstvenosti jer vam služi kao osnovu za sve iduće korake stoga se dobro prisjetite svih detalja, a posebno osjećaja koji idu uz njih.

Zaljubite se u svoje tijelo

Ovo je za mnoge najteži korak, ali jednostavno ćete morati pronaći novu perspektivu u svojoj glavi uz pomoć koje ćete zavoljeti svoje tijelo - od glave do pete. Volite svoje tijelo bez obzira na to kakvog je oblika i ne brinite se toliko zbog kilograma. Razvijajte svakodnevno tu ljubav. Možete i stati pred ogledalo te naučiti uživati u ljepoti svoga tijela. No, ljubav prema tijelu nije samo voljeti njegov izgled. To uključuje i brigu o tijelu, dakle zdravo se hranite, krećite se, njegujte svoju kožu, kosu, lice, zube... Ukratko, njegujte svoje zdravlje.

Budite graciozne
Zaista nema potrebe da na svakom koraktu budete oštre, stroge, pa čak i zajedljive. Usporite svoj hod, pripazite na držanje tijela, usporite kretnje, govorite nježnije, toplije i sporije. Čak i kad se nađete u konfliktu, izborite se za sebe, ali učinite to graciozno i ženstveno. Neka vam osmijeh bude što češće na licu. U poslovnom okruženju ne morate se ponašati kao šerif jer ćete rezultate postići i ženstvenim ponašanjem. To ne znači da morate biti slabe i nemoćne. Naprotiv, hodajte do svoga cilja, ali nježno i ženstveno. Najkraće rečeno, malo omekšajte...

Plešite
Ples ima tajanstvenu moć da probuditi istinsku ženu u vama. Najbolji odabir su senzualni plesovi poput trbušnog, plesa oko šipke ili tanga. Odaberite što god vam odgovara i vidjet ćete u vrlo kratkom vremenu kako se u vama budi prava senzualna žena, a to će se odraziti na mnoga vaša životna područja, uključujući i seksualno.

Pazite ne izgled

Ženstvenost ne uključuje nužno svakodnevno hodanje u štiklama od 12 centimetara, ali uključuje njegovan izgled. Neka vaša kosa bude čista i uredna, šminka neka bude lijepa i minimalna, a odjeća neka otkriva da ste žena. To ne znači dekolte do pupka nego ženstvene majice, košulje i haljine, a ne trenirke, muškobanjaste jakne i široke hlače. Koliko god vi bježale od toga, izgled je prva stvar koju drugi ljudi primjećuju stoga neka odmah vide da ste istinska žena.

Sve je u stavu
Ženstvenost je u stavu, u razmišljanju da ste dobri točno takvi kakvi jeste. Ženstvenost nipošto ne znači da ste slabi i inferiorni u odnosu na muškarce. To samo znači da koristite sve ono što već imate u sebi jer ste žena i od toga ne treba bježati. To znači da sve snage koje su vam jedinstvene zato što ste žena, koristite za vlastitu dobrobit, ali i dobrobit drugih oko vas.

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.