Lifestyle

Večeras u restoranu Kornat

Novitet restorana Kornat, Le Beaujolais Nouveau uz specijalitete od patke i guske

Novitet restorana Kornat, Le Beaujolais Nouveau uz specijalitete od patke i guske

Za večeras restoran Kornat priprema još jednu posebnu poslasticu, no ovog puta nije riječ o pastrvi, već vrhunski Beaujolais Nouveau 2011. te meniji s nizom jela od patke i guske

Restoran Kornat uvelike je počeo osvajati grad Zadar i sve njegove goste svojim autentičnim i pomno pripremljenim ribljim i mesnim specijalitetima te vrhunskim kapljicama.

Kako je javnost već upoznata, zadarski restoran "Kornat", u suradnji s tvrtkom "Jadran riba", između ostalog svake srijede za svoje goste pripremati tri slijeda jela od jadranske pastrve (hladno i toplo predjelo, glavno jelo), desert i čašu vrhunskog vina u trajanju sve do 1. travnja 2012. godine, po jedinstvenoj cijeni od 100 kuna.

Tako je bilo i jučer. eZadar je posjetio restoran Kornat, i glavnog kuhara kako bismo provjerili jesu li gosti zadovoljni (i čime naročito), što je novo u ponudi jela i koja nova događanja priprema restoran Kornat.

Hladno predjelo: pašteta od pastrve, tartar od pastrve, na lisnatom tijestu, carpaccio od pastrve kavijar od pastrve. Jedino što nije bilo pripremljeno od pastrve bio je carpaccio od hobotnice.

Toplo predjelo: Tjestenina Bis s „friškom" pastrvom i dimljenom pastrvom

Glavno jelo: rolica od pastrve sa šljivom i začinjskim biljem, steak od lososa u umaku od poriluka sa šampanjcem, palenta sa špinatom i bosiljkom. Palenta je kuhana u juhi od pastrve stoga je bila vrlo aromatičnog okusa i mirisa.

Desert: Torta „Anastazijin san" (mladi sir, višnja maraška, maraskino, a ostatak dodataka je tajna šefa kuhinje)

Uz jučerašnju večeru, restoran Kornat je nudio bijelo, stolno, suho vino „Moj otok" vinarije Duboković s otoka Hvara.Vino je limunsko žute boje i skladnog mirisa sušenih marelica. Srednjeg punog tijela uz vrlo dobro integrirane kiseline te retro okusa po kori mandarina i naranče.

Na pitanje kakav je dosadašnji odaziv na Dane ribljih delicija, glavni kuhar Pero Gering kaže kako je na Dane pastrve odličan odaziv, dok s hamom ljudi baš i nisu previše oduševljeni. Kaže kako je hama, za razliku od pastrve, dosta suha i „tupasta" riba, i što je još jedna velika mana, ima jako puno kostiju. Pastrva je s druge strane vrlo atraktivna i meso joj je zaista ukusno, tako da, kada se usporede, ipak je pastrva osvojila veći broj gostiju. S druge strane, većina posjetitelja do sada nije niti čula za hamu stoga je možda iz tog razloga dodatno skeptična oko kritike vezane za njen okus i kvalitetu.

Večeras slijedi novitet Le Beaujolais Nouveau est arrivé

Za večeras restoran Kornat priprema još jednu posebnu poslasticu, no ovog puta nije riječ o pastrvi, niti ribi uopće. Pruža vam se idealna prilika uživanja u Beaujolais Nouveau 2011., najboljem beujolaisu u 47 godina postojanja kuće Georges Duboeuf. Uz ovo svježe, mlado, crveno vino, restoran Kornat će pripremiti poseban doživljaj u okusima hrane pripremljene samo za kralja Beaujolaisa.

Na jelovniku vas očekuju dva menija, jedan od niza jela sačinjenih od patke, a drugi od guske. Među jelima će se tako pronaći pašteta od guščje jetre, terina od guščje jetre, guščja prsa u umaku od naranče i šipka, guska nadjevena kestenom, terina od patke, rižoto od patke sa rikolom i pinjolima u košaricama od parmezana i sezama, rosé pačja prsa na tortici od dijon senfa u pjenici od porto vina, desert bianco e nero, kolač s dva preljeva od crne i bijele čokolade, te, najvažnije od svega, Geoges Duboeuf Beaujolais Nouveau 2011.

Zašto je Beaujolais Nouveau toliko poseban i popularan, upitali smo šefa kuhinje?

Beaujolais Nouveau je crno vino koje se najviše, u svome okusu i mirisu, uspjelo približiti bijelom vinu. Zbog načina na koji se spravlja, vino je vrlo lagano i pitko, a krasi ga voćni okus koji najviše dolazi do izražaja dok je vino lagano ohlađeno. Restoran Kornat vas očekuje.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.