Lifestyle

Ponovo vidi

Marina Tomašević laserski uklonila dioptriju s oba oka

Marina Tomašević laserski uklonila dioptriju s oba oka

Konačno vidim - oduševljena je bila Marina Tomašević nakon što joj je dr. Dean Šarić iz Optical Expressa laserskom operacijom uklonio dioptriju s oba oka!

Posljednjih sedam godina poznata je pjevačica imala velikih problema s vidom, nije dobro vidjela niti na daljinu niti na blizinu, jedne su joj naočale trebale za čitanje, a druge za svakodnevnicu. Često se šalila na svoj račun, pričajući kako samo čeka kad će s bine pasti u publiku. Naime, leće joj nisu bile ugodne, a naočale su joj smetale za vrijeme nastupa. Srećom, saznala je da u Optical Expressu uspješno mogu riješiti njezin komplicirani problem koji joj je uvelike otežavao profesionalni, ali i svakodnevni život.

Obično poslije 40. godine ljude počinje mučiti problem s vidom na blizinu, kad posežu za naočalama, međutim, kod Marine nije samo to bio problem već i različita dioptrija. Međutim, danas se može riješiti u jednoj operaciji problem obje dioptrije. Dakle, jednom oku 'damo' moćan vid na daleko, a drugom na blizu – objašnjava dr. Šarić, samozatajni očni kirurg, poznat i kao suprug TV novinarke Mirjane Hrge.

- Sam zahvat je zapravo lak, naime cijeli tijek operacije, zajedno sa pripremom, traje samo deset do petnaest minuta. Anestezija je lokalna, riječ je samo o kapljicama za oči, bolova nema nikakvih, a zahvat na jednom oku traje do pola minute, ovisno o dioptriji.

Doista, ispričala je Marina, nije osjetila ništa, štoviše osjećala se vrlo ugodno i opušteno jer je znala da se vrhunskom oftalmologu može prepustiti s punim povjerenjem. Pozitivni šok je jedino doživjela kad je izašla iz operacione sale, shvativši da može pročitati i najmanja slova.

Ostala sam nakon operacije još sat vremena odmarati u ugodnom prostoru klinike Optical Express, okružena ljubaznim medicinskim osobljem. Naime, nakon operacije su mi još kapali antibiotske kapi u oči i tetošili me kao u najluksuznijem hotelu - kazuje Marina, dodajući da bi svakom preporučila taj zahvat, jer joj je u potpunosti promijenio život.

- Ljudi koji vide ne mogu ni zamisliti koliko meni znači kad u trgovini ne moram mijenjati naočale da bih pročitala koji proizvod uopće kupujem. Danas najnormalnije čitam i najsitnije deklaracije na proizvodima.

Više na MojZagreb.info


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.