Lifestyle

Kistovi za savršen make-up

Kistovi za savršen make-up

Bilo da vam je želja poći vizažističkim stopama vašeg omiljenog make-up artista ili ste jednostavno make-up entuzijast, znate da bez nekolicine kvalitetnih kistova ne možete izvući maksimum iz svojih vještina, piše she.hr

No s obzirom na ponudu, kako znati koji su vam kistovi potrebni, a bez kojih možete? Ne morate potrošiti malo bogatstvo na njih - kistovi od akrilnih vlakana lakše se čiste od onih napravljenih od životinjske dlake, ali imajte na umu da će vam skuplji kistovi trajati vječno.

Malo smo istraživali i pripremili vam popis 6 kistova bez kojih niti jedna ozbiljnija kozmetička torbica čija vlasnica drži do sebe ne bi smjela biti.

Kistovi za oči

1. Ravni kruti kist

Ovakav se kist koristi za nanošenje sjenila na vjeđe. On mora biti ravan i krut kako bi pokupio što veću količinu sjenila na sebe te kako biste ga ravnomjerno i kvalitetno rasporedili po kapku.

2. Zaobljeni kruti kist

Ova se četkica koristi za kreiranje savršenog smoky eyes efekta, fino ugađanje i dodavanje više sjenila u pregibima. Sličan je ravnom kistu po tvrdoći dlačica, ali mu je vrh zaobljen. Uz ovakav kist šminkanje će vam biti jednostavnije, a dobri rezultati na dohvat ruke.

3. Kist-olovka

Ovakav tip kista služi za razmazivanje sjenila ispod donjih trepavica, razmazivanje eyelinera ili za kreiranje definiranog pregiba na kapcima, a izgledom podsjeća na olovku. Što je vrh kista manji, to će vam potezi biti precizniji.

Kistovi za lice

1. Veliki kist za puder

Ovaj je kist apsolutni must have jer je to jedini način da ravnomjerno i lagano nanesete puder u prahu. Idealan kist ovog tipa kupolastog je oblika, gustih, ali mekanih dlačica i duge drške kako bi vam pokreti bili što tečniji.

2. Kist za rumenilo

Ova se četkica koristi za nanošenje rumenila na obraze. Bolje je izabrati ukošeni model jer će se tako rumenilo lakše sljubiti s podlogom na obrazima, a mekša vlakna spriječit će nakupljanje prevelike količine boje.

 Kist za usne

Četkica za nanošenje ruža mora mala, uska i sužena pri vrhu. Odaberite onaj s poklopcem ili na uvlačenje kako biste ga zaštitili od prljanja, a takvog možete nositi i u svojoj torbici kako biste popravili ruž tijekom večeri.

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.

  Vezane vijesti