Lifestyle

Vaginini monolozi

Prava istina o ženama i vagini

Prava istina o ženama i vagini

Veličina penisa ženama doista nije bitna, pogotovo gledajući sa znanstvene strane. Prosječna vagina duga je oko sedam centimetara i zbog elastičnosti može dosegnuti i veličinu od 10 centimetara!

Vagina ima svojstvo samočišćenja. Iako vam se tako na prvi pogled ne čini, no vagina sama proizvodi zaštitne supstance kako bi se riješila zloćudnih bakterija. Zbog toga razni higijenski proizvodi mogu više naštetiti nego pomoći jer će poremetiti prirodni pH vagine te povećati šanse za pojavom iritacije.

Glavobolja je jedan od najčešćih izgovora za izbjegavanje seksa, no nakon dokazane činjenice da orgazam djeluje bolje od Ibuprofena, taj izgovor će vrlo brzo pasti u zaborav. Naime, prilikom orgazma u mozgu se otpušta endorfin, poznat još i kao prirodni morfij. Nakon doživljenog orgazma tijelom osim osjećaja euforije prolazi i osjećaj ugode.

Dugo je vladalo mišljenje da niske djevojke sitnije građe imaju i vaginu sličnog oblika i veličine. Međutim, to je apsolutno netočno. Naime, malena vagina zapravo ni ne postoji jer su sve – elastične te se mogu raširiti i rastegnuti ponekad i do dva puta više od svoje veličine, i to za vrijeme seksa.

Misteriozna G-točka ne prestaje privlačiti mnoge i nadahnjivati na stalnu potragu, no jeste li znali da je otkrivena tek 1940. godine? Otkrio ju je doktor Ernest Gränfenberg, njemački ginekolog i po njemu je dobila i ime, a njezin točan položaj potvrđen je tek nedavne 2008. godine. Tada je i otkriveno da nema svaka žena tu čarobnu točku te da nemaju sve G-točke istu funkciju. Naime dok neke žene uživaju u njezinoj stimulaciji, druge je smatraju poprilično neugodnom.

Gljivične infekcije nerijetko muče mnoge žene, a nastaju zbog jednostavnih razloga – zbog oslabljenog imuniteta, loše prehrane, uzimanja antibiotika ili nošenja donjeg rublja načinjenog od umjetnih vlakana. Gljivice se u vagini nalaze uvijek, a gljivične infekcije nastaju zbog njihove povećane količine. Kako biste riješili problem neugodne infekcije smanjite unos šećera i kruha te češće nosite pamučno donje rublje.

Za G-točku svi su čuli, no tko se može pohvaliti da je čuo ili možda čak pronašao misterioznu A-točku. Naime, upravo je ova točka ključ duljih i jačih orgazama i njezin pronalazak garantira nezaboravan užitak. A-točka je zapravo nježna nakupina kože koja se nalazi na kraju vagine ispred cerviksa, a kombinira s G-točkom pruža pravi doživljaj.

Zdrave vagine zapravo nemaju miris, a jači i intenzivniji miris se javlja kao indikator raznih bolesti i upala. Tako pojava jačeg mirisa može značiti da ste jednostavno dehidrirani ili da pak imate jaču gljivičnu infekciju, ali i da ste možda uzeli previše vitamina. U svakome slučaju pri primjećivanju drukčijeg mirisa preporučuje se posjetiti liječnika.

Nisu samo muškarci ti koji imaju mogućnost ejakulacije. Baš kao i G-točka, ženska ejakulacija tek treba biti u potpunosti dekodirana. Međutim, najprihvaćenija teorija je ta da se radi o tekućini koja se nakuplja u spužvastom tkivu G-točke. Iako je ženska ejakulacija vrlo rijetka, ono što je sigurno je da nije nemoguća.

Veličina penisa ženama doista nije bitna, pogotovo gledajući sa znanstvene strane. Prosječna vagina duga je oko sedam centimetara i zbog elastičnosti može dosegnuti i veličinu od 10 centimetara. Stoga veličina penisa ne jamči ni dobar ni loš seks jer će se vagina prilagoditi gotovo svakoj veličini penisa, osim ako se radi o onima manjim od sedam centimetara.

Upravo je to svojstvo rastezanja vagine ključno za njezin izgled nakon poroda. Naime, na sreću brojnih žena, dokazano je da se vagina nakon poroda smanji i vrati na prvotnu veličinu i oblik.

Znanstvenici tvrde kako orgazmi zapravo počinji u samome mozgu, a ne u vagini kako bi mnogi očekivali. Naime, u tijelo se izlučuju veće količine dopamina koji uzrokuje osjećaj zadovoljstva.

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.