Lifestyle

Treba znati kako

Sve žene mogu nositi plavo sjenilo

Sve žene mogu nositi plavo sjenilo

Pomama za plavim sjenilom seže joj u viktorijansko doba kada se plavičasti trag oko očiju smatrao izrazito lijepim te je okarakterizirao dame koje su bile slabašne i nevina srca

Staro pravilo o tome da je plavo sjenilo modni promašaj više ne vrijedi, jer će se ono ovoga proljeća i ljeta nositi naveliko. Saznajte kome ono pristaje, kome ne, i kako ga pravilno nanijeti, piše Net.hr

Pomama za plavim sjenilom seže joj u viktorijansko doba kada se plavičasti trag oko očiju smatrao izrazito lijepim te je okarakterizirao dame koje su bile slabašne i nevina srca. Većina žena izgleda neodoljivo u neutralnim bojama poput smeđe ili boje kože, no što je boja svjetlija time ju je i teže pravilno koristiti.

No, s plavim sjenilom, koliko god on super izgledao na očima, treba biti na oprezu, pogotovo ako ne znate kako ga pravilno nanijeti. Prvo morate razumjeti i naučiti koje nijanse pristaju kojim očima ili koži.

Kako nositi plavo sjenilo?

Plavo na očima najbolje pristaje ženama sa izrazito svijetlom ili tamnom puti i tamnijom ili platinastom nijansom kose, ali i vlasnicama smeđih ili sivih očiju.

Plave oči
Ako imate plave oči, istovremeno koristite dvije nijanse boja; prva neka bude jako svijetla, gotovo transparentna koja se nanosi na gornji dio kapka sve do linije rasta obrva, a druga, ona tamnija, plavo-smeđa, neka bude na donjem dijelu kapka. Plavi eyeliner, kojeg primijenite u tankoj liniji prateći oblik očiju što bliže trepavicama, učinit će vaše oči većima, a u unutarnji dio kapka nanesite jako svijetlu olovku za oči. Ako uz plave oči imate plavu ili pak crnu kosu, ova će vam kombinacija pristajati izrazito prekrasno.

Smeđe oči
Ako imate smeđe oči smatrajte se sretnicom, jer je plava boja prirodni komplement smeđoj, što znači imate bezgraničnu slobodu u biranju nijansi boja kojima ćete se ukrasiti. Od nebesko plave do duboke indigo, gotovo sve nijanse pristajat će vam kao da ste se s njima rodili. Na policama većine drogerija možete kupiti sjenilo koje dolazi sa tri nijanse plave boje u jednom pakiranju, što je za vas gotovo pa idealno. Preskočite eyeliner umjesto kojeg nanesite malo tamno plavog sjenila odmah poviše trepavica kako bi dobili dojam zavodljivih i efektnijih očiju. Sve upotpunite najsvjetlijom nijansom plave boje koja seže sve do obrva, a nakon toga kao i uobičajeno primijenite maskaru. Ne zaboravite uviti trepavice, i spremni ste za bilo koji izlazak.

Zelene oči
Zelene se oči najbolje slažu s plavim nijansama koje prate ljubičasti ili rozi tonovi, pogotovo ako imate maslinastu ili tamniju boju kože. Tanka 'zamrljana' linija sjenila boje patlidžana ispod i poviše trepavica ukomponirana sa svijetlo ljubičastim sjenilom na kapcima koju slijedi indigo plava boja na kutevima očiju izgledat će i više nego fantastično. Kako bi uz ovo dobili efekt većih očiju, na gornji dio kapka sve do obrva nanesite izrazito svijetli highlighter.


Reci što misliš!