Lifestyle

Zdravlje djece

U borbu protiv pretilosti kreću i Simpsoni

U borbu protiv pretilosti kreću i Simpsoni

Vlasti će na taj potez potrošiti više od milijun dolara

Popularna obitelj Simpson postaje zdrava i mršava zahvaljujući američkim vlastima koje su odlučile da bi crtić trebao propagirati zdrav život s manje kilograma.

Koliko je ozbiljan problem pretilosti u Americi, pokazuje i najnoviji primjer američkih vlasti. Naime, ministarstvo zdravstva u sklopu kampanje za borbu protiv pretilosti odlučilo financirati izradu epizoda 'Simpsona' tijekom tri mjeseca u kojima će članovi obitelji zdravije živjeti.

Vlasti će na taj potez potrošiti više od milijun dolara, a sve kako bi utjecale na javnost da se okrene zdravijoj prehrani te da ljudi počnu vježbati.

Unatoč nekim bizarnim stavovima popularne crtane obitelji, vlasti vjeruju da Simpsoni daju dobar primjer jer jedu zajedno za stolom. Problematični Bart Simpson dobit će novu ulogu, u kojoj će svakodnevno vježbati 60 minuta. Njegova sestra Lisa, koja je vegetarijanka, dnevno će jesti pet preporučenih porcija voća i povrća.

Na početku prve sponzorirane epizode likovi će sjediti i praviti se da jedu pizzu, čips i sladoled. Međutim, ta će hrana odjednom nestati i pojavit će se zdrave namirnice poput jabuka i mrkvi.

U ministarstvu zdravstva smatraju da su povukli dobar potez jer je riječ o inovativnom pristupu u borbi protiv pretilosti, a vjeruju da su odabrali dobru obitelj, koja je možda malo čudna, ali je vrlo bliska i topla.

Vlasti se nadaju da će brojne obitelji koje se smiju nekim doživljajima obitelji Simspon sada vidjeti njihov zdraviji život te da će i same prihvatiti te navike.


Reci što misliš!