Lifestyle

Prehrana

Michelle Obama priznala: Da smijem, jela bih junk-food svaki dan!

Michelle Obama priznala: Da smijem, jela bih junk-food svaki dan!

Michelle je odrasla u siromašnoj obitelji

Prva dama Amerike ondašnjem izdanju časopisa Woman's Health otkrila je lifestyle program koji predsjednička obitelj provodi u Bijeloj kući, ali i neke, dosad nepoznate, slike iz svojeg djetinjstva i odrastanja koje bi svojoj djeci rijetko koji roditelj poželio. "Moj otac je imao multiplu sklerozu, i zdravlje nikada nisam uzimala zdravo za gotovo", priča Obama.

Michelle je odrasla u siromašnoj obitelji koja si je rijetko mogla priuštiti odlazak na večeru u restoran, a kada bi se to dogodilo, obično bi bio u pitanju tek McDonalds. Međutim, njoj i njezinoj braći to je već bio dovoljan povod za sreću. "Subotom smo obično išli na kazališne radionice. Tata bi došao po nas i kada bismo stigli do jednog raskrižja, bio je to odlučujući trenutak. Ako bi otac skrenuo desno, znali smo da idemo ravno kući. Ali, ako bi skrenuo lijevo, znali smo da nas vodi u McDonalds. Često bismo vikali 'lijevo, tata, lijevo', i kada bi nas poslušao nitko nije bio sretniji od nas", otkrila je.

"Tih nekoliko puta kada bi zaista otišli u Mcdonalds na nas su bili poput Božića", nastavila je. Također, ispričala je kako je za nju konzumacija pizza, sladoleda i ostalog junk-fooda više stvar kulture, nego novaca. "Ti rituali svima pomažu da shvate vrijednost zdrave hrane, koja je u ono doba, kada sam bila djevojčica, bila potcjenjena", kaže Obama koja danas pazi da se njezina obitelj hrani zdravim, organskim uzgojem.

Ipak, priznala je da je ponekad "uhvati luđačka želja za hamburgerom", kojoj onda i udovolji. "Obožavam hamburgere i pečene krumpiriće. Kada bih mogla, to bih jela svaki dan. Ali ne mogu, nije zdravo. A ionako stalno muku mučim s dijetama", priča Obama.

Michelle je ispričala i da, bez obzira na obveze svojeg supruga, obitelj svakodnevno večera zajedno, bez iznimke. "Kad kod je Barack u Washingtonu, obiteljska večera je obveza. U tome mu ne popuštam", priča.

Obama se osvrnula i na svoj (novostečeni) status modne ikone. "Za mene je moda igra, stvar koja ti pomaže da se bolje osjećaš u vezi sebe, da si nabiješ samopouzdanje. Mislim da bi se sve žene trebale odijevati onako kako osjećaju da je najbolje, i u čemu se najbolje osjećaju. To je dobitna modna kombinacija, nema tu previše tajni", priča. "Ja odijevam ono što mi se sviđa. nekima se sviđa, nekima se to ne sviđa. Meni je to sasvim u redu", zaključuje.


Reci što misliš!