Lifestyle

Moda

Ispletite pletenicu!

Ispletite pletenicu!

Kada ste zadnji puta ispleli pletenicu?

Ako je odgovor "U 2. razredu osnovne škole", vrijeme je da ponovite gradivo… I svratite kod bake na koju lekciju! Jer pletenice su definitvna hit frizura ovoga proljeća i ljeta.

Opuštene, romantične, ženstvene, nostalgične… A prije svega i praktične! Sjetite se samo mora i frizure. Pa tko će fenirati kosu svaku večer nakon plaže i prije izlaska?

Pletenice su idealno rješenje, jer ih možete splesti u riblju kost i napraviti ženstvenu punđicu (uz koju dolaze i 'obavezne' upečatljive naušnice) ili pak ostaviti samo jednu pletenicu ispletenu uz lice, koja će ga lijepo uokviriti, a ostatak raspustiti i ostaviti baš onako prirodno, mekano uvijen.

Upravo su ta dva izgleda na modnim pistama pokazali dizajneri, a prigrlile su ih i brojne poznate dame koje razne varijacije pletenica kombiniraju sa svečanim toaletama. Još prošle godine pistama su šetale Gaultierove urbane gusarice s pletenicama u kosi, ali i pletenice spletene oko cijele glave koje su davale romantičanizgled na Tracy Reese reviji.

Trend se nastavio i ove godine, te smo sofisticirane punđe ili boho uvojke s pletenicama mogli vidjeti na revijama Lela Rose, Marc Jacobs, Nanette Lepore, Tracy Reese... Asociraju li vas pletenice još uvijek na frizuru malih curica? Za vas imamo samo dvije riječi: Julija Timošenko.

Ako biste na bilo kojim riječima željeli opisati ovu tzv. 'čeličnu lady', tu se sigurno ne bi našao pojam djetinjasto. A svi već znamo kako je tradicionalno spletena pletenica upravo njena zaštitna frizura. Od ukrajinske premijerke, preko Anne Hathaway i Jessice Simpson do modnih pista - pletenice su posvuda!

Zašto se onda ne bi našle i u vašoj kosi? A sigurno je da će se bolje uklopiti u lepršavu proljetno/ljetnu modu od ravne, stroge i 'popeglane' frizure.

No pripazite kako ne biste pogriješili! Kosu prepunu sitnih pletenica ostavite Bo Derek i lijepim sjećanjima na srednju školu, a isto pravilo vrijedi i za neke od izgleda s modnih pista koji bi trebali tamo i ostati. Poput 'kikica' u Heidi stilu s Ashish revije.

Češljić u ruke i krenite! I ako prvih par pokušaja ne urodi željenim rezultatom, ne očajavajte. Znate kako se kaže -Practice makes perfect!

Više na Moda.hr


Reci što misliš!