Lifestyle

Savjeti

Pravilna dijeta

Pravilna dijeta

Kilogrami koji se skinu nevjerovatno brzo podjednako brzo se i vrate

Stiglo je proljeće, odlučili ste se dovesti u red i počeli sakupljati savjete za različite dijete. Koja dijeta je ona najbolja i najzdravija? Nema baš puno smisla da se tjerate na neku neugodnu dijetu ako ćete se poslije morati liječiti zbog iste?

 Kako prepoznati dobru, zdravu i djelotvornu dijetu ako niste nutricionist i ako briga o zdravlju nije vaša struka? Evo pokazatelja da je neka dijeta zdrava i da nije toliko složena i naporna da biste od nje odustali nakon tri dana.

1. Dnevni unos kalorija mora iznositi najmanje 1.200 kalorija: to je jako važno, obzirom da inače nije u pitanju dijeta, već izgladnjivanje. Ukoliko se opredijelite za dijetu s manjim unosom kalorija od navedenog, možete ozbiljno narušiti svoje zdravlje, a osim toga biti ćete toliko gladni da ćete se često prejedati pa od dijete neće biti ništa.

2. Dijeta mora sadržavati različite zdrave namirnice - to se prije svega odnosi na voće, povrće i žitarice. Ukoliko dijeta ne sadrži ove namirnice, prije ili kasnije ćete se razboljeti, a onda vam ni vitka linija neće biti baš neka utjeha.

3. Jela koja su zastupljena u dijeti trebala bi se lako pripremati: to je bitan psihološki faktor - ako trebate provoditi sate i sate u kuhinji pripremajući svaki obrok, a pretrpani ste obavezama, vrlo je vjerojatno da ćete odustati od dijete.

4. Ovo vam se možda i neće svidjeti: dobrom dijetom postiže se realan gubitak težine, što znači oko jedan kilogram tjedno. Kilogrami koji se skinu nevjerovatno brzo podjednako brzo se i vrate.

5. Još jedna karakteristika - dobra dijeta podrazumijeva dosta kretanja. Smanjen unos namirnica može dovesti vašu težinu na idealnu, ali to ne znači da će i odnos masti i mišića u vašem tijelu biti onakav kakav bi trebao biti, pa da se za tili čas ponovo ne udebljate. Kretanje je neophodno kod provođenja bilo kakve dijete.

Ukoliko dijeta koju ste odabrali zadovoljava gore navedene činjenice - čestitamo! 

Više na Moda.hr


Reci što misliš!