Lifestyle

Frizura

Osam savjeta kako do savršene frizure i boje kose

Osam savjeta kako do savršene frizure i boje kose

Budite iskreni sa svojim stilistom

Svima nam se dogodilo da smo izašli iz frizerskog salona sa prekratkom kosom ili bojom koja je malo drugačija od one koju smo očekivali. Spa-wellness.com.hr nam donosi nekoliko savjeta za savršeno ošišanu i obojanu kosu, uključujući i dosadne osobine koje stilisti ne vole kod svojih mušterija, donosi Cromoda.com.

1. Izaberite pravog stilista za vas.

Na primjer, ako imate kovrčavu kosu, nađite nekoga tko je specijalist za frizure i šišanje takve kose. Kovrčava kosa je nezgodna za šišanje, zato je najbolje da najprije pitate salon imaju li nekoga tko je specijaliziran za to. Zapamtite, stilist koji sam ima kovrčavu kosu će točno znati što učiniti s vašom kosom. Sve ovo vrijedi i za bojanje smeđe kose u crvenu, za preinaku vaše dosadne frizure u „funky“ ošišanu kosu i za davanje trajne ili mini vala. Dakle, želite nekoga tko to jako često radi.

2. Uradite domaću zadaću.

Ništa ne nervira stilista više od toga da sjednete u stolicu i pokušavate mu objasniti kakvu frizuru biste željeli, bez slike. Zamislite da kažete da želite izgledati kao Madonna. Madonna iz kojeg perioda? Tko uopće zna kako ona izgleda ovih dana? Ponesite par slika i pazite da vam takav izgled stoji.

3. Nikada nemojte reći stilistu da vam uradi što god želi jer to može biti velika greška.

Rijetko je dobra ideja potpuno prepustiti svoju kosi nekome tko gori od želje da isproba nekakav novi izgled.

 4. Kada pričate o dužini kose koju želite, pokažite je rukom.

Jedno od najvećih razočarenja je previše ošišana kosa. Karate pokretom stavite ruku na duljinu koju želite i zamolite da ne ide preko toga. I slobodno recite da ne želite više od toga.

 5. Zakažite 10-minutne konzultacije sa stilistom.

Ako želite napraviti ekstremnu promjenu i drastično promijeniti izgled, svakako se savjetujte sa stilistom, najmanje 10 minuta. On treba vidjeti kako vaša kosa izgleda suha, te kako je obično nosite. To im govori koliko vremena dnevno ulažete u njegu kose, koliko je kosa suha i koliko su vrhovi zdravi.

6. Slušajte svog stilista.

Ako žena na slici, koju ste donijeli, ima pepeljasto plavu kosu, a vama bi bolje pristajala boja maslaca, vjerojatno će to stilist znati bolje od vas. Pitajte koje vam boje najbolje pristaju, da li vam frizura može izgledati kao na slici, koliko će vam trebati da ujutro namjestite frizuru. Ako vam stilist kaže da ne možete izgledati kao žena na slici, bolje za vas da ga poslušate jer vjerojatno i ne možete.

7. Budite iskreni sa svojim stilistom.

Ako je vaša jutarnja rutina, u posljednjih 20 godina, da brzinski operete kose, posušite je ručnikom i polumokru zavežete u rep, recite to stilisti jer ćete inače završiti sa trendovskom, ispeglanom i nasprejanom frizurom za koju su potrebni sati rada.
8. Ostavite napojnicu ili biste slijedeći put mogli završiti posjet salonu sa lošom frizurom.


Reci što misliš!