Lifestyle

Moda

Tko je modno utjecao na 'Olsenice'?

Tko je modno utjecao na 'Olsenice'?

'Fashion', 'Environment', 'Art' i 'Giving Back'

Mary-Kate i Ashley Olsen, modne ikone ove generacije, objavile su knjigu o svom putu kroz modni svijet i osobama koje su na njih najviše utjecale. Njihov stil odijevanja i, već svima vidljiva, modna osviještenost, rezultat su znanja o modi i inspiracije koju su nizom godina dobivale zahvaljujući poznanstvima i suradnji s velikim modnim imenima.

Nakon što im je izdavačka kuća Pinguin Group pristupila s idejom da napišu vlastitu knjigu, Mary-Kate i Ashley Olsen odlučile su napisati nešto drugačije od ostalih. Željele su knjigu koja neće biti tipična knjiga neke slavne osobe o njoj samoj, već su se usredotočile na druge, osobe koje su na njih najviše utjecale.

Za potrebe svoje knjige Influence koja izlazi 28. studenog, razgovarale su s dvadesetak glumaca, umjetnika i dizajnera, mladih dizajnera i modnih ikona uključujući Johna Galliana, Christiana Louboutina, Boba Colacella, Diane von Furstenberg, Karla Lagerfelda, Jacka Personu, Lauren Hutton, Margheritu Missoni, Roberta Lee Morrisa i Terrya Richardsona. Knjiga poznatih blizanki, koju je dizajnirao maestro u ilustriranju knjiga Rodrigo Corral te uredio pisac o modi i umjetnosti Derek Blasberg, također sadržava osobne trenutke i, nikada do sada viđene, ekskluzivne fotografije sestara koje je napravio legendarni fotograf Rankin.

Ipak, ova knjiga se ne sastoji samo od intervjua s modnim ikonama i svjetski poznatim dizajnerskim imenima, već i od intervjua s, nama još nepoznatim, osobama koje su im se iz nekog razloga svidjele, te sa svima onima koji su imali i najmanji utjecaj na njih i za koje smatraju da će i ostale inspirirati i mnogočemu ih naučiti.

Mary-Kate i Ashley Olsen nas u svojoj knjizi modnog nadahnuća vode kroz četiri poglavlja: 'Fashion', 'Environment', 'Art' i 'Giving Back'. Ispunile su svoju ''knjigu utjecaja'' najinteresantnijim, najizazovnijim i najkreativnijim osobama koje poznaju, onima koji su utrli put njima i njihovoj generaciji.

Kako je Ashley Olsen u jednom dijelu knjige i napisala, postoje dva tipa ljudi. Prvi tip čine oni koji ne obraćaju pozornost na trendove i ne prate što se nosi u modnoj industriji, već kreiraju svoj stil neovisno o tome. Drugi, 'Andy Warhol', tip ljudi upija ono što se događa oko njih pri čemu to utječe na njihov stil.

A na pitanje u koji tip ona spada odgovorila je ''...pomalo i jedan i drugi'', što je očito dobitna kombinacija.

Više na Moda.hr .


Reci što misliš!