Lifestyle

Moda

Zvijezde na CAPu

Zvijezde na CAPu

Za kraj donosimo rezime cijele večeri

Je li sinoć bila špica ovosezonskog Cro a Portera? Ako ne, onda je to zbog toga što ne želimo biti nepravedni prema ostalima, ali i zbog toga što iščekujemo zadnju večer, donosi moda.hr

Sinoć smo se nagledali svega i iznenađenjima uistinu nije bilo kraja. Najveće je pripremila povratnica na Nivea Cro a Porter Ivana Popović s performansom koji je podijelio mišljenja prisutnih. Nekima je bilo prekrasno, drugi su umirali od dosade, no znamo kako su umjetnost i ljepota subjektivni. Iako nismo sigurni pronalazimo li bilo što od toga u Ivaninom performansu u kojem je po običaju igrala na kartu male djece. Mnogo bolji performans ponudile su sestre Boudoir koje su sve iznenadile odlučnim nastupom u društvu kraljice fetiša Viktorie Burbs, čime su stavile i šlag na kraj treće večeri Nivea Cro a Portera.

Po viđenom, ali i po komentarima prisutnih, Hippy Garden je čvrsto na vrhu i ne ide nikamo. Od toliko prisutnih obožavateljica i vjernih kupaca čudo je kako nijedna nije krenula skidati manekenke dok su još na pisti. U prvom redu Nada Abrus svaki je model promatrala s oduševljenjem. No, isto se ne može reći za voditeljicu Nikolinu Pišek koja je barem trećinu revije "spikala" s frendicom pa smo je kasnije potražili da doznamo razlog.

''Jeste dekorativno, ali bi to teško mogla primijeniti u svakodnevnom životu jer preferiram malo drugačije nijanse i stil. Ipak, sve je izgledalo fenomenalno'', objašnjava Nikolina i dodaje kako preksinoć nije bila prisutna zbog gripe koja ju je uhvatila. Kako god, ne valja smetnuti s uma činjenicu kako je zvijezda te večeri ipak bila Severina, a nju je, priznat ćete, teško nadmašiti. 

Uz bok Nadi Abrus po ljubavi koju gaji prema krpicama Hippy Gardena svakako može stati glumica Kristina Krepela koja je posebno oduševljena večernjim haljinama, a o kolekciji koju je pokazao Juraj Zigman kaže: ''Način na koji sam ga doživjela je upravo onakav kako ja inače doživljavam modu, pogotovo visoku koju rade John Galliano i Jean Paul Gaultier. Zanimljiv mi je sa strane nekakvog teatralnog doživljaja.'' Priznaje kako se privatno ne vidi u proizvodima njegove mašte, ali bi ih za potrebe posla rado isprobala.

Uspjeh mladog dizajnera veseli i Marka Jovanovića, organizatora Fashion Incubatora, natjecanja koje je Zigmanu bila odskočna daska. Sve mlade dizajnere kojima je Fashion Incubator pomogao da se probiju Marko doživljava "kao svoju djecu" i iznimno je ponosan na svaki njihov uspjeh. ''Zigman se malo smirio, ali je ostao vjeran sebi u kroju i izričaju'', komentirao je Marko Jovanović prikazanu Zigmanovu kolekciju.

Nemojte misliti kako ovoga puta nismo pronašli niti jednu političarku u prvim redovima. Kakva bi to moda bila? Nisu li upravo političarke navjernije sljedbenice modnih trendova? Šalu na stranu, prošle sezone za komentar smo upitali Vesnu Škare-Ožbolt, ovoga puta Željku Antunović koja je jasno dala do znanja kako doslovno obožava sve što na sebi nosi etiketu Marina Design. ''Neću politiku u svoju butigu!'' rečenica je koja je po svemu sudeći tri života dalje od domaćih dizajnera. Ma nije niti to loše.

Pažnju modnog agenta Hameda Bangoure privukle su i tablete za mršavljenje koje su dijeljene svekolikoj publici. "To su nebuloze!", kratak je bio Hamed. Lako je njemu reći, no najbolji PR agent na svijetu zaboravio je da guze novinarki nisu ekvivalentne guzama manekenki, pa je na naš prigovor odlučio pokloniti nam upravo navedene tablete. Hvala, Ranko, do iduće sezone će biti bolje.

Za kraj donosimo rezime cijele večeri, a koga drugoga nego Nenada Korkuta. ''Totalno sam fasciniran ovom večeri s obirom da sam dan ranije bio toliko umoran od puno, puno loših revija. Sve se okrenulo za 180 stupnjeva i gotovo sam uživao od početka do kraja'', rekao nam je jedini modni znalac s doktorskom titulom. Usta su mu ponovno, s pravom, puna hvale za Zigmana i Marinu. Zigmana drži genijalnim dizajnerom i u usporedbi s revijama od večeri prije, njegova izgleda kao da je došao s druge planete. Jedina revija s kojom je može usporediti je ona Marine Obradović, za koju drži da je već dvije godine zadržala takav nivo da je postala jedina kreatorica u Hrvatskoj koja nije imala loših revija.

Mudri glasovi su progovorili, mi smo prenijeli i sada smo svi ponovno u iščekivanju zadnje večeri.


Reci što misliš!