Lifestyle

Nova karijera

Novi zaokret u životu Lamije Alečković

Novi zaokret u životu Lamije Alečković
Photo: Zarko Basic/PIXSELL

Lamija Alečković, dugogodišnja urednica, novinarka i voditeljica HRT-a te izvršna producentica na Al Jazeeri Balkans, odnedavno ima novi poslovni angažman

"Nakon Al Jazeere i HRT-a sam se odlučila odmoriti malo, trebalo mi je. Uzela sam si gotovo godinu dana odmaka, putovala, učila nove stvari i vraćala se sebi", kaže Lamija.

Sasvim iznenada uslijedio joj je angažman da radi kao projektna menadžerica (project and communications manager) i taj je projekt silno veseli.

"Radim s krasnim ljudima koji imaju posebna znanja, zajedno se lijepo nadopunjujemo i užitak je upoznavanje novih stvari i znanja te kročiti ovim, u ovoj fazi, nepredvidivim startupovskim putevima s Aspidom i njihovom tipkovnicom. Projekt Izzy ft. Angry Birds na kojemu sam projektno angažirana već dva mjeseca, inovacija je nastala u Zagrebu, u glavi Marina Ercega, i cijela priča i proizvod - interaktivna tipkovnica za mobilne uređaje od prvog su mi trenutka fenomenalni. Radimo na pripremama za lansiranje proizvoda, sada, evo, u Hrvatskoj i Makedoniji, a krajem mjeseca i globalno. Poslovni prioritet mi je uspješno dovršiti ovaj projekt Aspide i Rovia, na kojemu rade i Bruketa & Žinić OM, postići zadane ciljeve pa ćemo vidjeti kako dalje", otkrila je. 
U medijskom, novinarskom poslu, smatra, napravila je dovoljno na našem tržištu, nešto je vuklo dalje, traži nove izazove.

"To nikako ne znači da mi mediji nisu u srcu i da im neću, pa možda čak i kroz ovakve projekte, ostati blizu. Televiziju u ovome zastarjelom obliku ostavljam za sada po strani, mediji se sele odavno na neke druge platforme pa selim i ja. I ne mora to nužno biti kroz određenu medijsku kuću... Mogućnosti je puno", ističe.  

Lamija Alečković u pravom je smislu dijete HTV-a. Zahvaljujući legendarnom Paji Kanižaju i Nataši Ahačić, počela je u Programu za djecu i mlade Televizije Zagreb osamdesetih godina, a nakon dječjega programa i kratkog izleta u filmske vode, najdulje je ostala vjerna informativnome programu. 

Četiri godine provela je u Sarajevu, na Al Jazeeri Balkans kao izvršna producentica, a potom se vratila na HTV gdje je radila kao rukovoditeljica Informativnog medijskog servisa HRT-a. 

 


Reci što misliš!