Lifestyle

novi facebook status

Oglasio se Karamarko: Nakon više od 25 godina opet živim "običan život"

Dobio sam vrijeme za ono što sam zanemario, a nedostajalo mi je – prijatelje, sport, povremena putovanja (bez odijela i kravate), ističe Karamarko

Nakon propasti njegove Vlade izabrane na parlamentarnim izborima 2015. godine, Tomislav Karamarko nekoliko mjeseci nije istupao u javnost, no sada je privukao pozornost svojom objavom na Facebooku. Njegov status vam prenosimo u cijelosti:

"Poštovani i dragi prijatelji, povremeno sam ispisivao objave na svom Facebook profilu, uglavnom u povodu blagdana ili nekih događaja važnih za našu domovinu. Popratili ste ih mnoštvom 'lajkova' i komentara, meni vrlo značajnih. Hvala vam na brizi koju sam iščitavao iz njih. Hvala vam na dobrim željama i potrebi da znate kako sam. Hvala i na ponekoj kritički intoniranoj rečenici. Ono što mi je dragocjeno je to da vaše poruke odišu snažnim domoljubljem i jasan su usklik da će Hrvatska živjeti vječno. Nakon više od 25 godina, opet živim 'običan život', lišen brojnih obveza i odgovornosti neodvojivih od dužnosti koje sam obnašao. I želim u tome gledati sve ono što je dobro jer vjerujem i znam da Bog i krivim crtama piše ravno. Dobio sam vrijeme za ono što sam zanemario, a nedostajalo mi je – prijatelje, sport, povremena putovanja (bez odijela i kravate) i ono sto je najvažnije, vrijeme za svoju obitelj – suprugu i djecu. Uživam u Lani, Martinu i Kati i ponosan sam na njih, isto kao na majku Katu i oca Martina, časnog čovjeka i nepokolebljivog domoljuba. Što se tiče putovanja, spomenut ću London iz kojeg sam se vratio krajem prošlog tjedna. Svjetska metropola od osam milijuna stanovnika imponira svojom multikulturalnošću, živošću i šarenilom rasa, nacija i religija. Posebno mi je bilo zanimljivo, na prijateljski poziv, posjetiti RUSI – Royal United Services Institute for Defence and Security Studies, ugledni, najstariji na svijetu, neovisni institut koji prati i analizira svjetska zbivanja u sferi sigurnosti i obrane. Razgovarali smo o sigurnosnoj situaciji u našem dijelu Europe, naravno i o Hrvatskoj te njezinoj budućnosti. Razmišljao sam o tome kako bi bilo dobro da i mi imamo sličnu instituciju u kojoj bismo koncentrirali znanja, iskustva i volju da pomognu stabilizaciji sigurnosne i gospodarske situacije u našoj zemlji. Hrvatsku smo stekli teško. Ona je zaslužila mir, blagostanje i budućnost. Ljubav za nju je vječna. Sve vas srdačno pozdravljam i neka vas Bog čuva".


Reci što misliš!