Lifestyle

kiša neće biti problem

"Maslinarski marendin" uz 500 porcija variva od orza, leće i slanutka

Maslinarski marendin će se održati, prema najavama organizatora, ako ne na otvorenom, na Forumu kako je planirano, u galeriji Kalelarge i u Callegru

Posjetimo, maslinarski marendin je jedan od događaja ovogodišnjeg izdanja Dana masline koji uz gastronomski ima humanitarni karakter.

Uz 500 porcija variva od orza, leće i slanutka koje za ovu prigodu priprema poznati zadarski kuhar Renato Kraljev sa učenicima Hotelijersko- ugostiteljske i turističke škole posjetitelji će na vođenim degustacijama moći kušatati i naučiti razlikovati dobro od lošeg ulja. Gušticiri će uživati u sljubljivanju ulja i sira uz sve bolja ravnokotarskih vinara.

Početak je u 11.30 sati.

Dolaze i istarski vinari

Od sirara sudjelovanje je potvrdila Sirana Gligora kao i većina poznatijih vinara s područja Zadarske županije – Masvin, Kraljevski vinogradi,  Udruga vinogradara i vinara Nadin, Vinarija Biograd na moru,  Darijo Buljat, Degarra..  Dolaze i vinari iz Istre Coslovich, Fakin, Zigante i drugi.

Dobovoljnim prilozima posjetitelja  za konzumirana jela i pića tijekom Maslinarskog marendina na Forumu namjera je podržati nastojanja Lige protiv raka i  Onkološkog odsjeka Opće bolnice Zadar u prikupljanju sredstava za kupnju aparata za zračenje neophodnog u liječenju onkoloških bolesnika.

 


Reci što misliš!

  Vezane vijesti