Lifestyle

10. festival smokava prava je čarolija

Poljičke vile i erotska poezija - otvorena "Gastro smokva"!

Poljičke vile i erotska poezija - otvorena
Iva Pejković

FOTO, VIDEO - Plesom poljičkih vila uz gajde, poezijom Ivana Gligore i nepreglednim varijacijama smokve u slatkim i slanim jelima u Muzeju antičkog stakla otvorena je "Gastro smokva"!

Deseti, jubilarni Festival smokava danas je zaista pokazao svu svoju raskoš. Zadarski ugostitelji poput restorana Pet bunara, Mediteran, Groppo, Hedonist, Bon apetit i drugih, pred nas su postavili pladnjeve s kojih su mamila brojne delicije.

Na njih nije imun ni vrhunski gastro stručnjak Zlatko Gall, koji je došao podržati manifestaciju.

Poljičke vile i erotska poezija - otvorena "Gastro smokva"! Poljičke vile i erotska poezija - otvorena "Gastro smokva"!

Lungić ili pureći medaljoni sa smokvom, pašteta od smokve, fritule, lisnata gnijezda, tartovi, muffini, finger food sa smokvom, torta... kako biti imun na sve to? Svakako pogledajte našu galeriju!

Nakon deset godina predanog rada na ovom projektu, Sandra Babac i OPG Damjanić Babac povlače se - potvrdila nam je to Sandra Babac, u emotivnom govoru na otvorenju Gastro smokve gdje je poručila da je došlo vrijeme da projekt na višu razinu dignu institucije - županijska i gradska turistička zajednica.

Direktor Turističke zajednice Grada Zadra, Ante Rados, kaže kako je riječ o manifestaciji koja ima veliki turistički potencijal jer predstavlja turizam doživljaja, potiče sva osjetila putem autohotone voćke koja se smatra kraljicom Mediterana.

Gastro smokvu otvorio je župan Božidar Longin.

A Muzej antičkog stakla pokazao se kao savršena lokacija za jednu čarobnu gastro-priču čiji značaj, nakon deset godina, ne prestaje i uvjereni smo da ima sjajnu budućnost.

 

 


Reci što misliš!