Lifestyle

sex files

Zašto ženama seks dosadi češće i brže nego muškarcima?

Zašto ženama seks dosadi češće i brže nego muškarcima?
Thinkstock

Redoviti seks je dobar za zdravlje, ali nažalost, novo istraživanje pokazuje da ženama seks dosadi četiri puta češće nego muškarcima, pod uvjetom da je riječ o vezi u kojoj par živi zajedno preko godinu dana.

Istraživanje je obuhvatilo gotovo 5 tisuća muškaraca i gotovo 7 tisuća žena, a ono što je zajedničko za oba spola je opadajući libido tijekom godina. Muškarci gube želju za seksom između 35. i 44. godine, a za žene pad počinje između 55. i 64. godine. 

Od muškaraca uključenih u istraživanje, njih 15 posto izjavilo je kako ima smanjenu želju za seksom u protekla 3 mjeseca ili dulje, a isto vrijedi za 34 posto žena. 

Postavlja se pitanje zbog čega dolazi do smanjenog interesa, a istraživanje ima odgovor i na to, javlja Index.

Ženama seksualni poriv smanjuje prisutnost djece u kući, a još jedan problem im je loša komunikacija s partnerom - ako im nije dovoljno ugodno pričati o problemima u seksu, radije će ga u potpunosti izbjegavati.

Za muškarce gubitak interesa nastupa ako su u prošlosti imali problema s izvedbom, zbog čega će s vremenom početi izbjegavati seks kako bi se poštedili neugodnosti.

Naravno, tu su i drugi faktori koji vrijede za oba spola, primjerice postojanje spolnih bolesti i povijest loših seksualnih iskustava, zbog kojih je seks za njih postao nelagodan, piše Index.


Reci što misliš!