Lifestyle

321 kuhaj

Kako razlikovati gusku od patke?

Najiskusnije natjecateljice showa 'Tri, dva, jedan – kuhaj!' bile su uvjerene da pripremaju patku sve dok im žiri prilikom kušanja nije otvorio oči, ali tada je već bilo prekasno.

U ponedjeljak navečer Đurđica i Matea na svojoj su radnoj jedinici dobile patku, bar su tako mislile, a zapravo su pripremale gusku! Baki i unuci ovo nije prvi put da su se zabunile za perad koju pripremaju jer Đurđica jednom nije znala koja je razlika između patke i race.

Patka ili raca, sasvim je svejedno jer je sve to isto, što je baka napokon naučila od Tomislava Špičeka, ali patka ili guska, to je već bitna razlika.

Istog mišljenja bile su Silvijana i Marica, i one su bile sigurne da pripremaju ragu od patke, što je zapravo bio ragu od guske. No, za razliku od bake i unuke, njihovo jelo prošlo je najbolje kod žirija jer su se Zadranke dobro snašle.

Iako je žiri priznao da je vrlo teško razlikovati očišćenu perad bez perja i iznutrica, ipak postoje razlike po kojima se može raspoznati guska od patke. Guska svakako ima dulji vrat i nešto je veća od patke te ima deblju i masniju kožicu od patke, a najvažnija razlika je u nožicama jer guska ima plivaću kožicu, a patka nema. Da su natjecatelji malo bolje pogledali namirnicu koju su dobili, zabuna ne bi bilo.

Koje će leteće namirnice kandidati danas spremati, pogledajte večeras u 21:10 na RTL-u!


Reci što misliš!