Lifestyle

Na kavi kod Doris

Zdravko Mamić na kavi kod Doris: Bog je ženi namijenio ulogu majke, a muškarcu hranitelja obitelji

Nedjeljna kava kod Doris okupila je poznate očeve koji su pokazali kako se snalaze s pelenama, bočicama i uspavankama ali i otkrila tko su i čime se bave influenceri

Još jedna kava kod Doris, ovu nedjelju prošla je u ugodnom raspoloženju sa zanimljivih gostima. Tema ove kave bili su moderni očevi i njihov doprinos u odgoju djece. Pored dva oca 21. stoljeća, našao se onaj jedan old school otac, Zdravko Mamić.

"Nažalost ja sam tata koji je radio od jutra do sutra. Odlazio sam u sedam sati ujutro, vraćao se u deset navečer. Viđao sam se s djevojčicama samo prije spavanja i nedjeljom na obiteljskom ručku", komentirao je savjetnik Dinama Zdravko Mamić.

Za razliku od njega postoje očevi koji svojim suprugama uskaču u svakodnevnim brigama i obavezama oko djece. Glumac Amar Bukvić vodi brigu o svom sinu, isto kao suprug voditeljice Doris.

Za razliku od Zdravka, oboje su prisustvovali porodu. 

"Žena me je probudila u četiri ujutro i rekla kako misli da će roditi. S obzirom na to da sam dalmatinac jako teško mi je to palo i kad smo došli u bolnicu mene je uhvatila glad. Otišao sam u najbliži restoran i naručio biftek, kad odjednom zovu me doktori i pitaju gdje sam, mali samo što nije izašao van. Taj tren sam pomislio, joj pa što ne može još malo pričekati", kroz smijeh je ispričao Boris Rogoznica njegov doživljaj s poroda.

Divljenje modernim tatama Zdravko jednostavno nije mogao sakriti te je rekao: 

"Momci vi ste veličanstveni.  Ja ne znam ni osigurač u kući promijeniti, a kamoli pelenu. Uvjeren sam da je prikladnije da mama bude s djetetom, a muž da radi. Bog je namijenio ženi ulogu majke, a muškarcu ulogu hranitelja obitelji. Tako sam ja odgojen, praksa je pokazala da je tako bolje, ali nužda ne pita."

Također je dodao kako je sretan jer je on dovoljno mogao zaraditi i omogućiti svojoj ženi da bude s djecom, ali sa suzama u očima je priznao da je upravo zbog posla propustio dio njihova djetinjstva.

Tema o modernim očevima završila je s probavanjem mlijeka iz dječje bočice, te pjevanjem omiljene Zdravkove pjesme, s obzirom na to da uspavanke nisu njegova specijalnost.


Reci što misliš!