Lifestyle

astrologija

Započela vladavina moćnog Strijelca: Period velikih povoljnosti - iskoristite ga mudro

Započela vladavina moćnog Strijelca: Period velikih povoljnosti - iskoristite ga mudro
Pixabay

Sunce je 22. studenog prešlo u znak Strijelca, dok se Jupiter u Škorpionu nalazi u trigonu s Neptunom, što budi optimizam i vjeru u bolje sutra.

Sada se tijekom studenog i prosinca mogu povoljno odvijati svi poslovi u vezi s inozemstvom i strancima, kao i svi oni vezani za kreativnost i inspiraciju, te za sve ono što je vezano za vjeru i duhovnost.

Značajna će u ovom periodu biti viša znanja, studiranje, te će na tim poljima biti više uspjeha. Širit će se sada naši životni i duhovni horizonti, a bit će i više interesa za spiritualno, ali i za okultno, jer je Jupiter u Škorpionu pa ćemo se okrenuti svemu onome što je daleko, udaljeno, neistraženo ili tajno. Duboka saznanja ili dublji uvidi su mogući.

Merkur je u ovom periodu i dalje u Strijelcu, te će se od 2. do 22. prosinca kretati retrogradno, što će da nam donijeti susrete s ljudima koji dolaze iz inozemstva, iz daleka, ili s rođacima koje nismo neko vrijeme vidjeli.

Vrijeme će biti i za obnavljanje nekih veza, kao i za obnavljanje nečega što smo ranije učili, čitali ili radili, i to iz više puta, uz ponavljanje, a posebno se to odnosi na komunikaciju, dogovore i slično.

Studenti i đaci će obnavljati ono što su ranije naučili, to će utvrđivati ili će popravljati ocjene.

Na putovanjima će biti kašnjenja i zastoja, uglavnom zbog vremena. Poledica i vlažnost zahtijevaju sada sporiju i oprezniju vožnju, jer su moguće greške.

Oprezno i s kupovinama zbog loše robe, posebno tehničkih stvari pa tako i kod kupovine automobila. Budite pažljivi kod kupovine mobilnih telefona, računala i sličnih aparata.

Venera će prijeći u Strijelca 1. prosinca, te će donijeti promjene vezane za ljubav. Moguće je da će doći do ljubavi na putovanju, s nekim tko je daleko ili može do ljubavne veze doći na fakultetu. Zbog ljubavi ili zabave će se više putovati, dok je Venera u Strijelcu.

Kao što će biti više vedrine i zabave, tako će biti i više otvorenih veza ili veza u kojima je značajna sloboda, ali i veza koje spajaju ljude samo na neko određeno vrijeme.

Krajem studenog i početkom prosinca, Mars je u opoziciji s Uranom pa budite oprezni i ne ulazite u aktivnosti ili poslove vezane za rizik i neizvjesnost.

Također, izbjegavajte brzinu i budite oprezni u prometu. Avionski letovi sada mogu biti više rizični nego inače. Oprezni budite i ako radite neki posao vezan za struju. Naglost, eksplozivnost, nestrpljivost i netolerancija sada mogu dovesti do konflikta.

Mars ulazi u Škorpiona 9. prosinca, te će nastupiti period u kojem ćemo željeti uporno ići ka nekom cilju ili završetku nečega. Strasti će biti pojačane, a želje intenzivne. Neće biti odstupanja u ostvarenju nečeg što se naumi, bez obzira je li je riječ o dobru ili zlu.

Saturn prelazi u Jarca 19. prosinca, čime počinje jedan period kada će odgovornost i disciplina biti preduvjeti uspješnosti. Saturn će nam postaviti drugačije okvire i formu, koja će utjecati i na sve one koji se bave biznisom ili su na vlasti.

Izdržljivost i ustrajnost su nešto što će tada pomoći da se ostvari cilj. Kakve odgovornosti će vama tada Saturn donijeti, odnosno kakva ograničenja ili napredak, kroz zalaganje, iskustvo, trud i dobru organizaciju, ovisi od toga kroz koju kuću će vam prolaziti i kakve aspekte će praviti s vašim natalnim planetama.

Mlad Mjesec, pri kraju znaka Strijelca, bit će 18. prosinca. On donosi vrijeme novina koje će kod nekih značiti stvarno velike preokrete, koji otvaraju nove, za neke odlične, mogućnosti na poslu ili nekom drugom životnom planu, jer će se nalaziti u trigonu s Uranom.

Budite spremi za novine koje donosi ovaj mlad Mjesec, jer one donose osjećaj oslobođenja. Iako promjene ne moraju dugo potrajati, mogu vas u idućim danima pokrenuti i donijeti vam više dinamike, kretanja, te bavljenja rekreacijom ili sportom.

Bit će onih koji će i više putovati, družiti se, te ulaziti u nove poslove i aktivnosti u tim posljednjim danima boravka Sunca u Strijelcu. Sve što radite u ovom periodu činite sa što više optimizma i entuzijazma, kako bi se sve bolje i uspješnije odvijalo i time vodilo do ostvarenja.

Jupiter u trigonu s Neptunom u Ribama, tada donosi mogućnost da se situacije promjene na bolje, a do kojih će u ovom periodu dolaziti posebno uz podršku ili novac drugih, ili pak kroz neke tajne poslove. Jupiter u Škorpionu izaziva želju za bogaćenjem, a u kontaktu s Neptunom donijet će nekima i povoljne prilike da to ostvare.

Venera u Strijelcu donosi novac, bilo kroz poslovanje sa strancima, bilo kroz poslove vezane za znak Strijelca, putovanja ili zimski turizam, kao i za sve vezano za ono što je u simbolici Strijelca, promet, izdavaštvo, više obrazovanje, bavljenje religijom, duhovnošću i slično.

Otvorenost i spontanost, osjećaj slobode i kretanja, mogu svima ovaj period učiniti lakšim. A ako ste i sami rođeni u znaku Strijelca onda odahnite, jer Saturn 19. prosinca konačno izlazi iz vašeg znaka.

Bit ćete u prilici da ovu zimu dočekate rasterećeni i u boljem, drugačijem raspoloženju, a na što će vas pripremiti Venera u vašem znaku. Ona će vam donijeti više ljubavi, radosti i dobitaka, od 1. i 25. prosinca, dok prolazi vašim znakom.

Sretan rođendan i sjajnih idućih godinu dana želim svim osobama rođenima u Strijelcu!

Svetlana Milenković-Filipović


Reci što misliš!