Lifestyle

nije lako kuharima...

3, 2, 1 kuhaj: Žiri poslao natjecatelje na popravni ispit!

U predfinalnom tjednu žiri je iznenadio natjecatelje novim zadatkom u kojem glavnu riječ imaju neslavni recepti iz prošlosti. Žiri želi doznati jesu li kuhari amateri iz showa 'Tri, dva, jedan –kuhaj!' naučili iz svojih pogrešaka i, ono najvažnije, slušaju li uopće što im žiri govori, što ih savjetuje?

„Užas! Jooooj! Ako smo mogli birati da nešto ne radimo, da ne kuhamo, onda je to ovaj recept! Baš taj u kojem su tri sira, kiselo zelje, poriluk, riža, smokve, mahune… Točno znamo kada smo kuhali po ovom receptu i znam da s ovim danas nećemo dobro proći jer imamo hrpu nespojivih namirnica i elemenata“, izjavili su Andrej i Marijan držeći se za glavu kada su na svojoj radnoj jedinici pronašli neslavni recept za koji su dobili ukupno 13 bodova.

Antu i Antonija nasmijala je „Sveta vodica na lički i lička harmonika“, recept koji su Mateja Domitrović SaboTomislav Špiček i Mate Janković ocijenili s tri jedinice zbog sirovog krumpira i katastrofalnog graha, dok su Silvijana i Marica u zadatak dobile lignje na tavi s rižom i brokulama, za koje su dobile par dvojki.

Razlozi za loše ocjene su raznoliki. Jedan par iz dućana nije donio sve namirnice, drugi nije dobro prezentirao kuhinju pojedine regije ili jelo nije bilo u skladu s temom, a trećem paru jelo jednostavno – nije uspjelo! A sve se to može popraviti večeras, na popravnom ispitu.

„Svaki put smo im argumentirano rekli gdje su pogriješili. Nadamo se da neće biti previše kardamoma, vlakića od namirnica, sirovih krumpira i kupusa u komadu sa svježom smokvom… Uglavnom, znate sve“, kazao je Mate, nadajući se da su natjecatelji naučili nešto na svojim greškama i da su napredovali. Ako jesu, onda će na popravnom pokazati nove tehnike obrade, pripreme i prezentacije hrane na tanjuru.

Kome se crno piše ako žiriju na kušanje ponovno donesu bezidejno, mljackavo i nezačinjeno jelo? Odgovor ćemo doznati već večeras u 21:40 sati kada na RTL-u kreće nova  epizoda popularnog gastro showa 'Tri, dva, jedan - kuhaj!'.


Reci što misliš!