Lifestyle

osam najčešćih

Položaj parova u snu otkriva mnogo toga o njihovoj vezi

Položaj parova u snu otkriva mnogo toga o njihovoj vezi
Thinkstock

Govor tijela postoji i dok spavamo, ne samo dok smo budni. Pa tako položaj u kojem ljubavni par spava može puno toga otkriti o njihovoj vezi - je li veza zdrava ili u njoj postoje određeni problemi.

Je li ljubavna veza zdrava i bliska ili u njoj postoje određeni problemi - sve to je moguće zaključiti iz položaja u kojemu parovi spavaju. Otkrivamo 8 najčešćih položaja.

Okrenuti su leđima i ne dodiruju se Iako se ovakav način spavanja može činiti nimalo romantičnim, prema jednoj studiji ova poza je najčešća među partnerima - vjerojatno zato što je praktična. Psihologinja Corrine Sweet objašnjava kako taj položaj pokazuje da su partneri bliski, neovisni i osjećaju se sigurno jedno s drugim, piše rd.com.

Položaj "žlica" To je položaj u kojem je jedan partner okrenut leđima, a drugi je "zalijepljen za njega (za njegova leđa) i grli ga. Ova poza mogla bi se nazvati klasikom među ljubavnim parovima i pokazuje kako se jedan partner odnosi zaštitnički prema drugom. Patti Wood, stručnjakinja za govor tijela, kaže da je ova poza i vrlo senzualna. Ipak, ako jedan partner "lovi" drugoga po krevetu pokušavajući ga tako zagrliti s leđa, a ovaj svaki put izmigolji, tada s vezom nešto nije u redu.

Okrenuti su leđima i dodiruju se Ova poza pokazuje kako su oba partnera opuštena i ugodno se osjećaju u svojoj vezi. Česta je u ljubavnim odnosima.

Zagrljeni su rukama i nogama pa se za 10 minuta se razdvoje Parovi koji spavaju u ovom položaju imaju tendenciju da se isprepletu nogama i rukama dok su licima okrenuta jedno prema drugom, ali, nakon 10-ak minuta se razdvajaju. To je kompromis između intimnosti i neovisnosti, čime se omogućuje najbolje od oba svijeta, kaže psihologinja Corrine Sweet. Oko osam posto parova spava ovako.

Jedan partner dominira krevetom To izgleda otprilike ovako - jedan partner je raširen preko cijelog kreveta (taj je dominantan), a drugi je stisnut u nekom kutu jer nema mjesta. I njihova svakodnevica je slična načinu spavanja, jedan dominira, a drugi ima sekundarni položaj u vezi. 

Jedan partner ima glavu na prsima drugog Ovaj položaj češći je kod svježih ljubavnih veza ili u odnosima u kojima je ponovno rasplamsana strast i osjećaji prisnosti te zaljubljenosti. Oko četiri posto parova spava ovako. 

Cijelu noć spavaju isprepleteni nogama i rukama To bi moglo pokazivati da partneri nisu neovisni, odnosno ovisni su jedno o drugome. Osjećaju potrebu da se čvrsto drže zajedno. 
Okrenuti su licima, ali se ne dodiruju Spavanje s licem okrenutim prema partneru može ukazivati ​​na emocionalno zahtjevan odnos. Ovaj položaj pokazuje potrebu za više intimnosti u životu i bliskijom komunikacijom, prenosi portal 24sata..

Reci što misliš!