Lifestyle

muško-ženski odnosi

Sedam tipova muškaraca koje bi žene trebale izbjegavati

Sedam tipova muškaraca koje bi žene trebale izbjegavati
Thinkstock.com

Napravila sam neke pogreške … Poznato je da oba spola igraju vrlo specifične uloge u vlastitom životu i u životima drugih ljudi. Muškarci su poznati kao očevi, sinovi, braća i zaštitnici.

Iako se od mnogih muškaraca očekuje da ispune patrijarhalna očekivanja koje im je društvo postavilo, to nije uvijek dobra stvar, piše Relationship Rules.

Mnogo muškaraca može se uživjeti u svoje “uloge” i to može dovesti do vrlo toksičnog i neprijateljskog odnosa sa ženama. Zato bi bilo u najboljem interesu dama da izbjegavaju muškarce koji prihvaćaju ove posebne uloge:

1. Tata

Zamislite da izlazite sa svojim ocem.  Odvratno, zar ne? To je u osnovi muškarac s kojim izlazite kad ste se odlučili zaljubiti u taticu. On će željeti ograničiti vašu slobodu što je više moguće – iako kaže da to radi iz ljubavi.

Vaš partner obično treba podijeliti romantičnu ljubav s vama, ljubav „tate“ je više očinska. Dakle, ako niste zadovoljni s osobom koja će vas podsjetiti na vašeg oca, bilo bi najbolje da se jednostavno odmaknete.

2. Pobunjenik

Njegova izmučena i oštećena duša može na prvi pogled izgledati vrlo privlačno. Njegove buntovne ideje i jedinstvene misli su vam uvijek vrlo zanimljive. Ali ispod te tajanstvenosti i stoicizma je muškarac koji se osjeća izgubljeno i koji se bori da nađe svoj put u svijetu.

Ako ste ozbiljni u vezi zaljubljivanja u nekoga, pobrinite se da je to čovjek koji vlada svojim životom. Ne možete si priuštiti da upoznate nekoga tko se bori s vjetrenjačama, a istodobno se mora oslanjati na tuđu pomoć kako bi preživio. Pronađite odgovornog čovjeka.

3. Lažno dobar muškarac

Ovo je najgori tip kojeg ste ikada mogli upoznati. U nominalnoj vrijednosti, ovaj muškarac je onaj tip za kojeg biste očekivali da ćete željeti biti s njim do kraja svog života. Ali ispod te veličanstvene ljuske je netko tko samo postavlja fasadu onoga što misli da drugi očekuju od njega.

On je tip kojeg možete odvesti kući kako biste ga upoznali s roditeljima, ali kada ste sami vas dvoje, potpuno se isključuje i postaje netko drugi. On zapravo nema pravu osobnost, jer je previše zauzet pokušavajući biti ono što drugi ljudi žele da bude.

4. Heroj

Mnoge se dame podučavaju u ranoj dobi da uvijek čekaju svoje vitezove u sjajnom oklopu. To je prikazano u pričama u kojima su djevojke u nevolji uvijek ostale bespomoćne u njihovim situacijama. Ali to više ne bi trebao biti slučaj.

Žene ne bi trebale čekati heroja da im ostvari njihove snove. Svakako, bilo bi sjajno za vas biti s muškarcem koji vas podržava i pomaže vam kad god posrnete.

Ali ne biste trebali biti s nekim tko će učiniti sve za vas, tako da vi ne morate podići ni prst. To će vas samo naučiti kako biti ovisan, a to ne želite.  Uvijek se želite osloniti na sebe na neki način.

5. Korporativni rob

Naravno, on donosi velike novce, ali hoće li moći ponuditi išta drugo? Zapamtite da novac nije sve u životu. Naravno. Vi ćete se moći baviti pomodnim stvarima koje će vam vaš muškarac biti u mogućnosti kupiti.

Ali kada sva materijalna radost nestane, što će ostati u vašem odnosu? Iako je važno da budete financijski sigurni u vezi, jednako je važno biti s nekim tko se može angažirati i povezati s vama na emocionalnoj razini.

Korporativni rob bit će previše vezan za svoju karijeru i neće vam moći pružiti nikakvu pažnju.

6. Nezreli muškarac

On je zaglavio u Nigdjezemskoj, gdje je odlučio da nikad neće postati zreo. On je još uvijek onaj tip koji većinu vremena provodi igrajući video igre i izležavajući se oko kuće.

On ne razumije što znači biti financijski odgovoran ili siguran.

Isto tako, on zapravo ne dobiva implikacije da je u dugoročnom odnosu. Još uvijek ide kroz život kao da je klinac bez ikakvih glavnih odgovornosti.

7. Majstor zavođenja

Teško je oduprijeti se čarima majstora zavođenja, ali dajte sve od sebe da to učinite. On je majstor u zavođenju, a vi se samo otvarate za bol u srcu ako dopustite da se zaljubite u njega.

Zanima ga zavođenje svih vrsta žena; ne samo vas. Dakle, osim ako niste spremni podijeliti svog muškarca, trebali bi pronaći nekog drugog.

Prevela: Suzana Prnjak za atma.hr


Reci što misliš!