Lifestyle

biograd na moru

"Tatamatijada": Svi su rekli DA obitelji

biogradnamoru.hr

U sportskoj dvorani biogradske osnovne škole održana je još jedna uspješna "Tatamatijada".

Riječ je o originalno osmišljenom projektu dječjeg vrtića Biograd pod motom "Recimo da obitelji", a koji se uspješno provodi već devetu godinu za redom.

Svakako valja kazati kako su u sklopu programa ove priredbe uz natjecanje tata i veselo bodrenje njihovih mališana, nastupili i plesna skupina biogradske osnovne škole, Društva "Naša djeca", mažoretkinje KUD-a "Kralj Tomislav", a sve to uz glazbenu podršku Studija "K2" iz Pakoštana, dok je kroz program vodila novinarka BnM radija Jelena Sučić.

To su igre u kojima sudjeluju roditelji mališana biogradskih dječjih vrtića, mahom očevi, dok djeca, mame i drugi članovi obitelji izrađuju transparente i navijaju za svoje ekipe.

Tako se i ovom prilikom okupilo 60-ak natjecatelja u šest ekipa koje su se žestoko natjecale kako bi skupili što više bodova i za svoje najmlađe, a ekipe su se razlikovale po bojama, te su jedni bili crveni, zatim zeleni, plavi, žuti, rozi i narančasti. 

U igrama koje su bile zadane bila je igra štafete, igra pogađanja pjesama, igra prikupljanja ping pong loptica, a potom i ples s balonima gdje se angažiraju oba roditelja.

Natjecanje je proteklo s malim problemima jer je bilo i nekih, ili namjernih, ili nenamjernih grešaka, no to su suci uspješno riješili, a osim toga nisu imali previše posla, osim zbrajanja bodova i proglašenja pobjednika.

Neke od ekipa imale su više sreće u jednim, a druge u drugim igrama, no u konačnici je najviše bodova ipak "pokupio" plavi tim koji je i proglašen kao konačni pobjednik ovog susreta. No, budući da je riječ o iznimnoj priredbi koja okuplja i potiče druženje roditelja i djece, te doprinosi boljem razumijevanju između njih, svakako možemo ustvrditi da su svi oni pobjednici, jer se radi o nečem mnogo dragocjenijem nego što su bodovi. Da je tako najbolje potvrđuje i činjenica što je svaki roditelj na kraju susreta dobio medalju od svog djeteta, pa ima li što ljepše od toga.

Inače ova Tatamatijada je tradicionalno završnica događanja kojima se obilježava Dan grada, kazala nam je ravnateljica Esma Brzić.

Uz Grad Biograd koji je pokrovitelj ove sportsko zabavne priredbe u njezinoj realizaciji pomogli su i komunalna tvrtka "Bošana" kao i biogradska Osnovna škola koja nam je ustupila dvoranu za njezino održavanje.

Tatamatijada je  završnica projekta "Recimo DA OBITELJI" originalnog projekta Dječjeg vrtića Biograd u kojem se povezuje cijela OBITELJ na način kako kaže sam logo: Male igre za velike i veliko srce za male, sa ciljem slanja poruke: druženja i provođenja što više kvalitetnog vremena sa djecom, zaključila je Brzić 


Reci što misliš!