Lifestyle

prepoznao ga je i vogue

Eklektične modne vizije Duje Kodžomana u Gradskoj loži u Zadru

Eklektične modne vizije Duje Kodžomana u Gradskoj loži u Zadru
Privatni album

U srijedu, 21. ožujka 2018. godine s početkom u 19 sati otvara se izložba „The self-titled exhibition“ Šibenčanina Duje Kodžomana u izložbenom prostoru Gradske lože Narodnog muzeja Zadar.

Riječ je o izložbi modnog dizajna na kojoj će biti predstavljeni radovi i projekti nastali tijekom diplomskog studija na Tekstilno - tehnološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

Duje Kodžoman magistrirao je modni dizajn 2016. godine, nakon čega je upisao doktorski studij iz područja modnog dizajna na Sveučilištu u Ljubljani. Izlagao je na četiri samostalne i osamnaest skupnih izložbi u zemlji i inozemstvu u renomiranim galerijskim prostorima. 2015. godine njegovi radovi su objavljeni u talijanskom izdanju magazina Vogue, a iste godine dizajnirao je uniforme za zaposlenike svih rezidencija Ureda predsjednika Republike Hrvatske. Dobitnik je Posebnog Rektorovog priznanja za međunarodni uspjeh i autor kostimografije ceremonije otvaranja Europskih sveučilišnih igara Zagreb - Rijeka 2016.

“Rad Duje Kodžomana mogao bi se opisati rječnikom suvremene mode: eklektičan, hibridan, eksperimentalan. U konstrukcijskom smislu njegovih kolekcija vidljiva je besprijekorna tehnika i vizija. Uz stav da se moda provlači kroz cjelokupni život čovjeka, ovaj mladi autor istražuje bolnu stranu života, bolest. Raspad društvene forme mode, rušenje pojma ljepote i apokalipsa tijela, ono su što određuje rad Duje Kodžomana.” (iz predgovora četvrte samostalne izložbe, autorica: Petra Krpan)

Izložba ostaje otvorena do 8. travnja 2018.


Reci što misliš!